Werving en selectie: vacaturetypes instellen (stap 2) Werving en selectie: vacaturetypes instellen (stap 2)

Werving en selectie: vacaturetypes instellen (stap 2)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Nadat de rollen zijn ingesteld, kun je beginnen met het instellen van de vacaturetypes. Heb je geen werving en selectiemodule beschikbaar in de e-UUR omgeving? Kijk dan eerst of je de juiste rol voor de module hebt. In het artikel Werving en selectie: rollen gebruikers (stap 1) kun je hier meer over lezen.

In e-UUR kun je verschillende vacaturetypes aanmaken, zodat je voor verschillende vacatures, verschillende formulieren kunt gebruiken en andere gegevens in de vacature kunt zetten. Een vacaturetype kun je als leverancier instellen, zodat daarna een inlener of bemiddelaar de vacature kan opstellen op basis van de gegevens die jij in het vacaturetype hebt ingesteld.

Voorbeeld

Je maakt bijvoorbeeld een vacaturetype transport. Voor dit vacaturetype transport kun je aangeven dat in de vacature moet staan welk rijbewijs een kandidaat nodig heeft. In het vacaturtype zet je dan deze optie van het rijbewijs, zodat als een inlener of bemiddelaar een vacature transport opstelt, hij de vraag over het rijbewijs moet invullen. In de vacature komt het rijbewijs dan terug en kan een kandidaat zien om welk rijbewijs wordt gevraagd.

Hieronder wordt uitgelegd hoe je een vacaturetype kunt instellen.

Vacaturetype

Ga naar Start > Werving en selectie > Vacaturebeheer > Vacaturetypes om een vacaturetype in te stellen. Hier vind je een overzicht van al aangemaakte vacaturetypes. Klik op Nieuw.

Vul een Naam in, eventueel een Omschrijving en klik op Opslaan

Je krijgt de melding dat het vacaturetype succesvol is opgeslagen. Klik hierna op Bewerken om het formulier verder in te richten.

Let op: klik altijd op Bewerken. Klik je niet op Bewerken dan krijg je een foutmelding bij het aanmaken van een vacature.

Formulierconfiguratie

Klik op Formulierconfiguratie om zelf een vacatureformulier in te stellen.

Je kunt het formulier nu verder naar wens inrichten.

Standaard zijn er een aantal velden beschikbaar. Al deze velden kun je configureren door op het tandwiel te klikken. Wil je een veld verwijderen, klik dan op het kruisje. De velden Titel, Startdatum en Vacaturetekst moet je verplicht invullen.

Door het veld Autorisatie-eenheid te gebruiken, kun je instellen dat een inlenergebruiker niet de vacature, kandidaat en sollicitatie ziet die onder een autorisatie-eenheid valt waar die inlenergebruiker geen rechten voor heeft.

Gebruik het veld Vacaturelocatie als je voor verschillende locaties vacatures hebt bij dezelfde inlener. In het artikel Vacaturelocaties kun je lezen hoe je dit kunt instellen.

Velden voor het vacaturebord

Voor het vacaturebord zijn er een aantal velden die direct zichtbaar zijn. Dit zijn de volgende velden.

• Icoon of logo
  • Titel
  • Uren per week (van/tot)
  • Locatie
  • Samenvatting of als die niet is ingevuld de eerste alinea van de normale vacaturetekst.

Voor het aantal uren per week kun je kiezen uit een vast aantal (uren per week) of een variabel aantal (uren per week (van) en uren per week (tot)). Zie voor meer informatie het artikel Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5).

Het veld Website is zichtbaar als er een URL wordt ingevuld in de vacature en je de vacature opent. Door hierop te klikken opent de website in een nieuw tabblad.

Eigen velden aanmaken

Onder Beschikbare velden kun je standaard velden toevoegen aan het formulier, maar ook een nieuw veld of bijlage toevoegen. Klik op Veld om een eigen veld toe te voegen.

Algemene informatie over het inrichten van een formulier en de verschillende opties vind je in de artikelen Validaties in een formulier, Onboarding: Formulierconfiguratie (stap 2) en Beschikbaarheid formulier elementen en het overzicht.

Wenselijke eigenschappen

Klik op Wenselijke eigenschappen om de eigenschappen in te stellen. Meer informatie hierover vind je in het artikel Wenselijke eigenschappen in de vacature.

Vacaturetype bijwerken

Klik op Opslaan nadat het formulier naar wens is ingericht. Je krijgt de melding dat de formulierconfiguratie succesvol is opgeslagen.

Wil je het vacaturetype nog aanpassen? Klik dan op de knop Bewerken. Wil je het vacaturetype verwijderen? Klik dan op de knop Verwijderen.

In stap 5 wordt een nieuwe vacature aangemaakt (zie het artikel Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5)). Wijzig je daarna het vacaturetype, dan krijg je als je die vacature opent de volgende melding.

Je kunt het vacaturtype bijwerken naar de nieuwste versie. Klik daarvoor op Overig > Vacaturetype bijwerken

Je krijgt nu de volgende bevestiging.

Klik op Ja om door te gaan. De vacature krijgt nu dezelfde velden als het vacaturetype. Dit betekent dat velden die zijn verwijderd uit het vacaturetype nu ook uit de vacature zijn verwijderd. Je krijgt de melding dat de vacature is bijgewerkt naar de meest recente configuratie.

Aan de hand van het hiervoor ingestelde vacaturetype, kun je de module verder inrichten in de volgende stap.

Terug naar Werving en selectie: rollen gebruikers (stap 1)

Verder naar Werving en selectie: sollicitatietypes instellen (stap 3)