Kandidaat aannemen of afwijzen Kandidaat aannemen of afwijzen

Kandidaat aannemen of afwijzen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een kandidaat kun je uiteindelijk Aannemen of Afwijzen. Daarna kun je de vacature en sollicitaties ook afronden. Als je immers genoeg kandidaten hebt aangenomen, dan wil je niet dat er nog gesolliciteerd wordt op de vacature en je wilt andere sollicitaties op die vacature ook afronden. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

• Attentie bij afwijzen of aannemen
  • Afwijzen
  • Aannemen
  • Vacature afronden na aannemen kandidaat
  • Sollicitatie markeren als verwerkt

Onderstaand artikel gaat over het aannemen of afwijzen van een enkele kandidaat, met uitzondering van als de vacature wordt afgerond na het aannemen van een kandidaat. Lees voor het aannemen of afwijzen van meerdere kandidaten tegelijk het artikel Meerdere kandidaten tegelijk aannemen of afwijzen

Attentie bij afwijzen of aannemen

Als leverancier kun je e-mailadressen instellen voor als een kandidaat wordt afgewezen of aangenomen. Er wordt dan een e-mail gestuurd met daarin de volgende gegevens:

• Of de sollicitant is aangenomen of afgewezen.
  • De naam van de sollicitant.
  • De naam van de vacature.
  • Een directe URL naar de sollicitatie.

Ga naar Start > Werving en selectie > Instellingen om dit in te stellen. Je kunt verschillende e-mailadressen instellen door deze te scheiden door een puntkomma. Voor het afwijzen en het aannemen kun je afzonderlijk e-mailadressen instellen.

Vul de e-mailadressen in en klik op Opslaan.

Afwijzen

Wil je een kandidaat afwijzen? Open de sollicitatie en klik dan op Afwijzen

Je bent verplicht om een opmerking in te vullen. Deze opmerking komt bij de Status van de sollicitatie te staan in e-UUR. Klik daarna op OK.

Je krijgt de melding dat de sollicitatie is afgewezen. De Status wijzigt naar Afgewezen

De kandidaat krijgt een e-mail met de afwijzing. De e-mailcode van deze e-mail is: jobapplication_reject_fw.

Bij de sollicitatie zie je bij Status de ingevulde opmerking staan.

Als er een e-mailadres voor een attentie is ingevuld, dan krijgt die gebruiker onderstaande e-mail met de ingevulde gegevens van die sollicitatie.

Beste heer/mevrouw,
De volgende sollicitant is afgewezen:
- Naam: Joost Vliermarkt
De bijbehorende vacature heeft als titel: Teamleider gemeente Assen
Opmerking: Iemand anders had meer ervaring.
Klik op onderstaande link om direct naar de sollicitatie te gaan: http://akyla.flexportal.eu/jobapplicationmerger-remote/detail/id/77
U kunt inloggen op de e-UUR website via: http://akyla.flexportal.eu.
Met vriendelijke groet,
Akyla

Aannemen

Wil je een kandidaat aannemen? Open de sollicitatie en klik op de knop Aannemen

Je krijgt de melding dat de kandidaat is aangenomen. De Status wijzigt naar Aangenomen.

Wil je meer informatie toevoegen over het aannemen? Vul dan voordat je op de knop Aannemen klikt een Opmerking in.

De ingevulde opmerking komt in de e-mail die naar de kandidaat wordt verstuurd. De e-mailcode van deze e-mail is: jobapplication_hire_fw.

De kandidaat ziet bij de sollicitatie ook dat de status is gewijzigd.

Ook hier geldt dat als er een e-mailadres voor een attentie is ingevuld, dan krijgt die gebruiker onderstaande e-mail met de ingevulde gegevens van die sollicitatie.

Beste heer/mevrouw,
De volgende sollicitant is aangenomen:
 - Naam: Janine Kast
De bijbehorende vacature heeft als titel: Onderwijsassistent
Opmerking:
Klik op onderstaande link om direct naar de sollicitatie te gaan: http://akyla.flexportal.eu/jobapplicationmerger-remote/detail/id/166
U kunt inloggen op de e-UUR website via: http://akyla.flexportal.eu.
Met vriendelijke groet,
Akyla

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om direct een onboarding te starten. Zie voor meer informatie daarover Werving en selectie: onboarding starten (stap 9).

Vacature afronden na aannemen kandidaat

Afhankelijk van het Aantal posities van de vacature, krijg je na het aannemen van een kandidaat de keuze of je alle sollicitaties wilt afronden of alleen de huidige sollicitatie. Dit betekent dat je in één keer veel sollicitaties tegelijk kunt afronden en de vacature kunt afronden zodat deze niet meer op het vacaturebord staat.

Het aantal posities kun je instellen bij de vacature. Zie het artikel Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5). Hieronder worden de twee opties toegelicht.

Aantal posities is ingevuld

Heb je bijvoorbeeld aangegeven bij de vacature dat er 2 posities zijn voor de vacature, dan krijg je als je de tweede kandidaat aanneemt een melding of je de gekoppelde vacature wilt afronden.

Neem je de eerste kandidaat aan, dan krijg je geen melding over het afronden van de vacature.

Het aantal posities wijzigt bij de vacature als je een kandidaat aanneemt. Dit kun je zien in het overzicht van de vacatures.

Aantal posities is niet ingevuld

Is er niet ingevuld hoeveel posities er zijn, dan krijg je de volgende melding.

Klik op Ja, om de vacature af te ronden. Je krijgt de melding dat het wervingsproces is afgerond. De sollicitaties die nog niet de Status Aangenomen of Afgewezen hebben, krijgen nu automatisch de status Geannuleerd.

De overige kandidaten ontvangen ook onderstaande e-mail. De e-mailcode is jobapplication_vacancy_closed_cancel_fw.

Beste Joost Vliermarkt,
Onlangs heeft u bij ons gesolliciteerd naar de functie van Kassamedewerker.
Wij moeten u tot onze spijt meedelen dat u helaas niet tot de kandidaten behoort, die voor een sollicitatiegesprek zijn uitgenodigd.
Nader informatie vindt u hieronder :
Klik op onderstaande link om direct naar de sollicitatie te gaan:
https://akyla.flexportal.eu/jobapplicationmerger-remote/detail/id/2901
U kunt inloggen op de e-UUR website op: https://akyla.flexportal.eu/
Met vriendelijke groet,
Bemiddelaar MD

Daarnaast krijgt de vacature nu automatisch de Status Afgerond. De vacature is nu ook niet meer zichtbaar op het vacaturebord.

Klik je op Nee, dan blijft de vacature openstaan en kan er op worden gesolliciteerd.

Sollicitatie markeren als verwerkt

Naast het afronden van de vacature, kun je de sollicitaties ook afronden. Meer informatie hierover vind je in het artikel Overzicht sollicitaties.