Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5) Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5)

Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Nadat de allocatie-configuratie is ingesteld, kun je een nieuwe vacature aanmaken. Heb je nog geen allocatie-configuratie ingesteld? Lees dan eerst het artikel Werving en selectie: allocatie-configuratie (stap 4).

Er zijn verschillende Wervingsprocessen beschikbaar. Afhankelijk van welk wervingsproces is ingesteld bij de allocatie-configuratie, kan een leverancier, inlener of bemiddelaar een vacature aanmaken. Door een vacature aan te maken kan de leverancier, inlener of bemiddelaar een vacature opstellen aan de hand van het vacaturetype dat is ingesteld.

Een leverancier, inlener of bemiddelaar die een nieuwe vacature wil aanmaken, kan dit doen door op de tegel Nieuwe vacature op zijn dashboard te klikken.

Is een vacature opgesteld, dan kun je kiezen uit verschillende publicatiekanalen om de vacature te publiceren. Ook heb je dan de mogelijkheid om een vacature aan te vragen of een voorselectie te doen. In dit artikel lees je hier meer over.

Maak je vaak dezelfde vacatures aan? Lees dan het artikel Vacaturesjablonen over hoe je snel en gemakkelijk vergelijkbare vacatures opstelt. Ook kun je een afgeronde vacature opnieuw gebruiken. Lees dan het artikel Afgeronde vacature kopiëren

Leverancier nieuwe vacature aanmaken

Een leverancier kan een vacature aanmaken als er een proces is ingesteld waarbij de inlener is gekoppeld aan een allocatie-configuratie. Een leverancier moet nadat hij op de tegel Nieuwe vacature klikt, een Allocatie-configuratie en Inlener selecteren. Lees meer hierover in het artikel Leverancier nieuwe vacature aanmaken.

Inlener nieuwe vacature aanmaken

Een inlener kan pas een vacature aanmaken als de inlener is gekoppeld aan een allocatie-configuratie. Hoe je dit kunt instellen, kun je lezen in het artikel Inlener nieuwe vacature aanmaken.

Nadat de inlener op de tegel Nieuwe vacature klikt, moet de inlener selecteren welke allocatie-configuratie hij wilt gebruiken.

Bemiddelaar nieuwe vacature aanmaken

Zodra een bemiddelaar op de tegel Nieuwe vacature klikt, moet hij eerst een Allocatie-configuratie en Inlener selecteren. Meer informatie over hoe een bemiddelaar het starten van het aanmaken van een vacature kan doen, vind je in het artikel Bemiddelaar nieuwe vacature aanmaken.

Nieuwe vacature aanmaken

Een leverancier, inlener of bemiddelaar kan nadat er een nieuwe vacature is aangemaakt, het vacatureformulier invullen.

Je kunt nu een vacaturetekst opstellen aan de hand van het vacatureformulier dat je hebt ingesteld bij het vacaturetype. Zie het artikel Werving en selectie: vacaturetypes instellen (stap 2). Vul in ieder geval de verplichte velden Titel en Startdatum in.

Bij Vacaturetekst kun je in het vak met de tekst Type something je tekst opstellen die op het vacaturebord komt. Deze tekst moet zijn ingevuld, anders kan de vacature niet worden gepubliceerd.

Je kunt een link toevoegen aan de vacaturetekst. Selecteer daarbij Open in new tab om ervoor te zorgen dat de link in een nieuw tabblad opent. Ook kun je video's vanuit Youtube via een link toevoegen door op het insert video icoontje te klikken.

Als je de verschillende velden hebt ingevuld, dan kun je door te klikken op het kopieer icoontje de ingevulde tekst en het label gemakkelijk kopieren naar de Vacaturetekst.

Let op: de gekopieerde tekst en label worden altijd onderaan de vacaturtekst geplaatst.

Door bij het invullen van het logo met je muis over de bestandsnaam (Jpeg, png of gif) te gaan, zie je een voorbeeld van het toegevoegde logo.

Tegel op het vacaturebord

Voor het vacaturebord zijn er een aantal velden die direct zichtbaar zijn. Dit zijn de volgende velden.

• Icoon of logo
  • Titel
  • Uren per week (van/tot)
  • Locatie
  • Samenvatting of als die niet is ingevuld de (eerste alinea van de) vacaturetekst.

Bovenaan op de tegel van de vacature staat het Icoon als deze is ingevuld. Is er ook een Logo toegevoegd, dan staat het logo hier. Is er geen Icoon of Logo ingevuld, dan staat hier het standaard icoon. Hieronder zie je het standaard icoon.

De Titel komt op het vacaturebord onder het icoon of logo. Daaronder komt de ingevulde Samenvatting te staan. Is dit veld niet ingevuld, dan zie je hier de eerste alinea van de Vacaturetekst waarbij de tekst normale tekst is en en de tekst geen opmaak als titel/kopjes heeft (zoals de namen van de velden als je die kopieert).

Het aantal Uren per week en de Locatie vind je onderaan de vacature terug.

Voor het aantal uren per week kun je kiezen uit een vast aantal (Uren per week) of een variabel aantal (Uren per week (van) en Uren per week (tot)). Het vacaturebord toont

1. het vast aantal uur.
  2. Als die niet ingevuld is, dan wordt het variabel aantal uren per week (van) - uren per week (tot) getoond.
  3. Als die niet beiden zijn gevuld, maar één van de twee wel (uren per week (van) of uren per week (tot)), dan wordt die getoond.
  4. Als die ook niet zijn ingevuld, dan wordt Onbekend weergegeven.

De zoekmogelijkheid van het vacaturebord houdt rekening met het ingestelde aantal uren per week (vast of variabel).

Is de locatie niet ingevuld, dan staat hier de woonplaats van de inlener. Is er geen woonplaats bij de inlener ingevuld, dan staat hier Onbekend

Opgemaakte weergave

Via de knop Overig > Opgemaakte weergave kun je zien hoe de vacature eruit komt te zien op het vacaturebord.

Je ziet hieronder de opmaak van de vacaturetekst. Klik je op de ingevulde Locatie, dan opent Google Maps in een nieuw tabblad op het adres dat is ingevuld. Klik je op de ingevulde Website, dan opent de ingevulde URL in een nieuw tabblad. Klik op het kruisje om het voorbeeld te sluiten.

Aanvragen

Na het aanmaken van een vacature, kun je kiezen of je de vacature wilt Aanvragen of de vacature direct wilt Publiceren

Aanvragen betekent, dat de vacature niet wordt gepubliceerd, maar eerst naar de leverancier of bemiddelaar gaat, zodat die de vacature kan aanpassen voor publicatie. In het artikel Vacature aanvragen kun je lezen hoe het aanvragenproces werkt.

Is de vacature goed opgesteld, dan kun je de vacature publiceren. De vacature kun je publiceren via verschillende publicatiekanalen. Je kunt de vacatures ook beschikbaar maken voor zoekmachines, zodat de vacatures beter te vinden zijn. In het artikel Vacature publiceren kun je lezen hoe de verschillende publicatiekanalen werken.

De vacature is nu zichtbaar op het vacaturebord. Kandidaten kunnen  nu solliciteren op de vacature. Meer informatie over kandidaten lees je in de volgende stap Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6)

Voorselectie

Na het publiceren van de vacature kunnen er kandidaten worden voorgeselecteerd door de leverancier of bemiddelaar. Wil je meer weten over het voorselecteren? Lees dan de artikelen Kandidaat voorselecteren na publiceren vacature en Kandidaat voorselecteren na sollicitatie

Let op: voor het voorselecteren zijn kandidaten nodig. Heb je nog geen kandidaten in e-UUR? Lees dan eerst Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6)

Terug naar Werving en selectie: allocatie-configuratie (stap 4)

Verder naar Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6)