Informatie voor de inlener bij het afhandelen van sollicitaties Informatie voor de inlener bij het afhandelen van sollicitaties

Informatie voor de inlener bij het afhandelen van sollicitaties

Marel Maathuis Marel Maathuis

Bij het selectieproces kun je instellen dat de inlener extra informatie krijgt als hij een sollicitatie doorzet in het proces. Hiermee kun je bereiken dat het voor de inlener duidelijker is wat er gebeurt met de sollicitatie. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je die extra informatie kunt instellen en hoe dit er dan uitziet. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• CMS pagina
    • Pagina openen op specifieke plek
  • Instellen informatie
  • Melding inlener

Let op: deze functionaliteit is alleen te gebruiken als je ook gebruik maakt van de CMS module. Meer informatie daarover vind je in het artikel Inleiding CMS.

CMS pagina

De informatie voor de inlener kun je in een CMS pagina zetten. Maak hiervoor één CMS pagina aan. Deze pagina is dan beschikbaar voor de inlener als de inlener tijdens het doorlopen van een sollicitatie een actie uitvoert.

In het artikel CMS pagina kun je lezen hoe je een CMS pagina kunt aanmaken. De tekst die je onder Beschrijving invult, komt terug op de bevestiging als de inlener een actie uitvoert. De Naam die je invult, komt terug als de link naar de CMS pagina in die bevestiging.

Pagina openen op specifieke plek

In de CMS pagina kun je instellen dat bij het doorzetten van de sollicitatie je op een bepaald punt in de CMS pagina uitkomt als je op de link klikt. Hierdoor krijgt de inlener direct de juiste informatie te zien. Dit stel je op de volgende manier in.

Ga naar de tekst waar je wilt instellen dat de inlener daar uitkomt als hij in het selectieproces op een bepaald moment de sollicitatie doorzet. In onderstaand voorbeeld is er een aparte tekst voor Uitnodigen en Aannemen. Klik bij de tekst op Code View.

Voeg hier een id met tag toe wanneer deze tekst direct zichtbaar moet zijn als de inlener op de link naar de CMS pagina klikt. De volgende tags zijn beschikbaar.

Status Id en tag
Aannemen
id="hire"
Afwijzen
id="reject"
Uitnodigen
id="invite"
Vragen om aanvulling id="notifiycandidate"
Annuleren id="cancel"
Verwijderen id="delete"

Voeg de tag toe in het <p> element (bijvoorbeeld <p id="hire") en klik weer op het icoontje van Code View. De tag is nu gekoppeld aan die plek in de pagina.

Als je dit niet instelt bij een tekst, dan opent de CMS pagina altijd bovenaan de pagina.

Klik als de pagina naar wens is opgemaakt op Opslaan.

Instellen informatie

Nadat je een CMS pagina met informatie voor de inlener hebt aangemaakt, moet je deze instellen voor het selectieproces.

Ga naar Start > Werving en selectie > Instellingen. Selecteer onder Inlener instructie (CMS) sollicitatieproces de CMS pagina die je wilt gebruiken. Klik daarna op Opslaan

Melding inlener

De inlener kan bij een sollicitatie verschillende acties uitvoeren, zoals Aannemen, Afwijzen of Uitnodigen. Klik daarvoor op de juiste knop. In het artikel Werving en selectie: sollicitaties afhandelen (stap 8) kun je lezen welke acties er zijn voor het afhandelen van een sollicitatie.

Zodra de inlener een actie uitvoert, krijgt hij een bevestiging. Hier staat standaard eerst de zin Weet u het zeker?. Daarna komt de tekst van de Beschrijving die is ingesteld bij de ingestelde CMS pagina en daaronder vindt je de Naam van de CMS pagina.

Door op de ingestelde naam te klikken, opent de ingestelde CMS pagina in dezelfde bevestiging. De pagina opent standaard bovenaan de CMS pagina, tenzij er tags zijn ingesteld. Als er tags zijn ingesteld, dan opent de CMS pagina afhankelijk van de actie (aannemen, afwijzen, uitnodigen, vragen om aanvulling, annuleren of verwijderen) op de plek waar die tag in de CMS pagina is geplaatst.

Dit betekent dat als de inlener op Aannemen klikt en vervolgens op de link om de CMS pagina met informatie te openen, hij bij de tekst over aannemen uitkomt als daar de tag is geplaatst. Klikt de inlener op Uitnodigen, dan opent de CMS pagina bij de tekst over de uitnodiging als daar de tag van uitnodigen is geplaatst.

Klik op het kruisje om de CMS pagina te sluiten. Je komt dan weer terug bij de bevestiging. Klik op Ja om de actie uit te voeren. Klik op Nee of het kruisje om de bevestiging te sluiten zonder de eerder gekozen actie uit te voeren.