Overzicht sollicitaties Overzicht sollicitaties

Overzicht sollicitaties

Marel Maathuis Marel Maathuis

Voor alle gebruikers in e-UUR is er een apart sollicitaties overzicht. Hieronder vind je een kort overzicht van de verschillende sollicitatie overzichten. Daarnaast vind je in dit artikel informatie over het markeren als verwerkt van sollicitaties.

Leverancier of bemiddelaar

De leverancier of bemiddelaar gaat naar Start > Werving en selectie > Sollicitaties voor een overzicht van alle sollicitaties. In dit overzicht vind je direct de gegevens van sollicitaties, waaronder ook de vacaturelocatie van de vacature. Meer informatie over vacaturelocaties vind je in het artikel Vacaturelocaties.

Notities toevoegen

Alleen een leveranciergebruiker heeft hier de mogelijkheid om notities toe te voegen aan een sollicitatie.

Klik op Plaats hier uw opmerking om een notitie toe te voegen. Je krijgt een pop-up om je notitie in te vullen.

Vul je opmerking in en klik op OK. Je krijgt de melding dat de notitie is opgeslagen.

Tegel

Daarnaast kan de leverancier of bemiddelaar klikken op de tegel Sollicitaties op zijn dashboard voor een overzicht van lopende sollicitaties.

Door op de tegel bij Actie vereist op het getal te klikken, krijgt de leverancier of bemiddelaar direct een overzicht van alleen de sollicitaties waar hij een actie voor heeft.

Sollicitaties markeren als verwerkt

Als een sollicitatie de Status Aangenomen of Afgewezen heeft, dan kan de leverancier de Status van die sollicitatie op Markeer als verwerkt zetten. Op deze manier heb je een beter overzicht van alle sollicitaties.

Open het overzicht met sollicitaties. Bovenaan is de knop Markeer als verwerkt beschikbaar.

Is het overzicht gefilterd, dan wordt bij alle sollicitaties de status gewijzigd als je op de knop klikt. Gebruik je geen filter, dan wordt alleen van de sollicitaties waarbij je een vinkje hebt gezet de status gewijzigd. Je krijgt onderstaande melding als je geen vinkjes hebt gezet.

Bij het selecteren van sollicitaties met een andere Status dan Aangenomen of Afgewezen krijg je de melding dat die sollicitaties niet verwerkt worden.

Ook vanuit een enkele sollicitatie met de Status Aangenomen of Afgewezen kun je de Status wijzigen naar Verwerkt. Open de sollicitatie en klik op Markeer als verwerkt

In het overzicht van sollicitaties vind je de Status Verwerkt terug.

Let op: de Status Verwerkt kun je niet meer terugzetten naar de Status Aangenomen of Afgewezen.

De inlener

De inlener klikt vanuit zijn dashboard op het icoon Sollicitaties om naar het sollicitaties overzicht te gaan. Hier kan de inlener zien of hij een actie heeft. Daarnaast kan hij in de stream aan de rechterkant zien of hij een actie heeft door het rode uitroepteken.

De inlener heeft daarnaast op zijn dashboard de tegel Sollicitaties. Door hier op een bolletje te klikken, krijgt de inlener een overzicht met de sollicitaties die aan die criteria voldoen.

Notificaties van vacatures en sollicitaties

De inlener heeft de mogelijkheid om zelf in te stellen dat hij notificaties ontvangt van recente sollicitaties, recente uitnodigingen en niet-gepubliceerde vacatures. In het artikel Notificaties van vacatures en sollicitaties voor de inlener kun je daar meer over lezen.

De flexkracht

De flexkracht klikt vanuit zijn dashboard op het icoon Sollicitaties om naar het sollicitaties overzicht te gaan. Ook de flexkracht kan in zijn stream aan de rechterkant zien of hij een actie heeft door het uitroepteken.