Solliciteren op een vacature Solliciteren op een vacature

Solliciteren op een vacature

Marel Maathuis Marel Maathuis

Bij het solliciteren op een vacature is er een verschil tussen solliciteren als je flexkracht èn kandidaat of een nieuwe gebruiker bent. Hieronder worden beide mogelijkheden uitgelegd.

Flexkracht en kandidaat

Een flexkracht die als Flexkrachttype Zowel flexkracht als kandidaat heeft, heeft op zijn dashboard vacatures en sollicitaties beschikbaar. Meer informatie over het flexkrachttype vind je in het artikel Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6)

Op het dashboard van de flexkracht kun je de vacatures vinden door op de tab Vacatures te klikken.

Klik een vacature aan en klik op de knop Solliciteren. Je kunt nu solliciteren op de vacature.

De kandidaat kan nu eerst zijn CV toevoegen als in het sollicitatietype is ingesteld dat er gebruik wordt gemaakt van Automatische CV interpretatie. Zie het artikel Sollicitatie automatisch invullen met CV voor meer informatie.

Je kunt dit ook overslaan. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in voor de sollicitatie. De gegevens die je hier moet invullen, komen uit het formulier dat je hebt ingesteld bij Sollicitatietypes. Zie het artikel Werving en selectie: sollicitatietypes instellen (stap 3) voor meer informatie over het sollicitatieformulier.

Klik na het invullen van het formulier op Doorzetten. Je krijgt de melding dat de sollicitatie zal worden behandeld. De Status van de sollicitatie wijzigt naar Gesolliciteerd

Je komt in het solliciatie overzicht door in het actieoverzicht te klikken op Sollicitaties. In de stream aan de rechterkant zie je nu de vacature en dat je hebt gesolliciteerd.

De sollicitatie gaat nu verder in het proces.

Nieuwe gebruiker

Is een nieuwe gebruiker geinteresseerd in de vacature, terwijl die nog geen gebruiker van e-UUR is, dan klikt de nieuwe gebruiker vanuit het externe vacaturebord een vacature aan en vervolgens op de knop Solliciteren.

De nieuwe gebruiker kan nu eerst zijn CV toevoegen als in het sollicitatietype is ingesteld dat er gebruik wordt gemaakt van Automatische CV interpretatie. Zie het artikel Sollicitatie automatisch invullen met CV voor meer informatie.

Je kunt dit ook overslaan. De nieuwe gebruiker moet dan eerst onder Algemeen de Kandidaatgegevens invullen. Dit zijn in ieder geval de minimale gegevens die voor e-UUR nodig zijn om te kunnen inloggen in e-UUR.

Vul een Voornaam, Achternaam, Mobiel nummer en E-mailadres in. Je kunt zelf instellen welke gegevens je wilt weten van een nieuwe kandidaat. In het artikel Kandidaatvelden externe sollicitatie instellen kun je lezen hoe je deze gegevens kunt instellen.

Vul daarna de rest van de gegevens in voor de sollicitatie. Klik hiervoor eventueel op de volgende stappen. Ook hier geldt dat de andere stappen van het sollicitatieformulier zijn ingesteld bij Sollicitatietypes. Zie het artikel Werving en selectie: sollicitatietypes instellen (stap 3) voor meer informatie over het sollicitatieformulier.

Klik na het invullen van het formulier op Solliciteer. Je krijgt de melding dat de sollicitatie is verwerkt.

Nieuwe gebruiker in e-UUR

De nieuwe gebruiker is nu kandidaat en kun je terugvinden in het overzicht van de kandidaten onder Start > Werving en Selectie > Kandidaten. De gebruiker heeft als Flexkrachttype Alleen kandidaat. Deze gebruiker zie je daarom niet terug in het overzicht van de flexkrachten onder Start > Flexkrachten

Meer informatie over de verschillende flexkrachttypes kun je lezen in het artikel Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6).

Een nieuwe gebruiker krijgt nu een e-mail dat hij heeft gesolliciteerd op een vacature en dat hij kan inloggen in e-UUR. De e-mailcode is: jobapplication_external_jobboard_new_user.

Nadat de gebruiker een wachtwoord heeft ingesteld, kan hij als kandidaat inloggen in e-UUR. Het dashboard kan er als volgt uitzien (afhankelijk van de geactiveerde tegels op het dashboard).

Nieuwe gebruiker is al bekend in e-UUR

Is een gebruiker al bekend in e-UUR, maar reageert hij via het externe vacaturebord op een vacature, dan krijgt hij een validatiecode om zijn sollicitatie af te ronden. Deze validatiecode zorgt ervoor dat de juiste kandidaatgegevens worden toegevoegd aan de sollicitatie. Meer hierover kun je lezen in het artikel Validatiecode bij sollicitatie bestaande kandidaat via het externe vacaturebord.

De sollicitatie wordt daarna verwerkt en ziet de kandidaat terug op zijn dashboard. Een flexkracht die nog geen kandidaat was, wordt met deze sollicitatie nu automatisch zowel flexkracht als kandidaat.

De flexkracht krijgt een e-mail dat hij heeft gesolliciteerd op een vacature. De e-mailcode is: jobapplication_external_jobboard_existing_user.

Heeft een gebruiker al gesolliciteerd op een vacature, maar reageert hij via het externe vacaturebord nog een keer op dezelfde vacature, dan wordt deze niet verwerkt. Je krijgt wel de melding dat de tweede solliciatie wordt verwerkt, maar de sollicitatie wordt niet opgeslagen in e-UUR.