Procesarchitect: bedrijfsproces afhandelen (stap 8) Procesarchitect: bedrijfsproces afhandelen (stap 8)

Procesarchitect: bedrijfsproces afhandelen (stap 8)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Neem nu via de helpdesk de inlener, bij wie het bedrijfsproces is geactiveerd, over. De inlener heeft ook een e-mail ontvangen dat er een nieuwe aanvraag voor werkkleding is. Zie het artikel Procesarchitect: nieuw bedrijfsproces starten (stap 7) voor het starten van het bedrijfsproces.

Op het dashboard van de inlener staat het procesitem zowel op de tegel Werkkleding onder Lopend als onder Actie vereist.

Bij Toestanden van het bedrijfsproces is immers ingesteld dat de toestand Aangevraagd geen eindstand is. Zie het artikel Procesarchitect: stakeholders en toestanden (stap 2). Het procesitem valt daarom onder Lopend. Daarnaast is in het Transitieschema ingesteld dat de Actie vereist is. Zie het artikel Procesarchitect: transitieschema (stap 6). Hiermee valt het procesitem ook onder Actie vereist.

Klik op de tegel om naar het overzicht van procesitems te gaan of klik op het icoon Werkkleding aan de linkerkant in het actieoverzicht. Klik daarna het procesitem van de flexkracht aan. Je kunt ook direct het procesitem aanklikken vanuit de stream aan de rechterkant. De Status is Aangevraagd (toestand).

De inlener kan de door de flexkracht ingevulde gegevens nu controleren. Hij kan niet de ingevulde gegevens bewerken. Dit is ingesteld in de Bewerkingsdefinitie bij Aangevraagd. Zie het artikel Procesarchitect: bewerkingsdefinitie (stap 5). Hij kan het procesitem Werkkleding wel verwijderen door te klikken op Overig > Verwijderen. Dit is ingesteld in het Transitieschema (Transitie met één toestand Verwijderen).

De inlener kan de aanvraag nu Goedkeuren of Afkeuren. Dit is ingesteld in het Transitieschema (Transities tussen toestanden Van toestand Aangevraagd naar toestand Goedgekeurd of Afgekeurd).

Afkeuren

De inlener kan de aanvraag afkeuren als er iets niet klopt. Het procesitem Werkkleding gaat dan weer terug naar de flexkracht.

Klik op Afkeuren. Je krijgt de melding dat er verplicht een opmerking moet worden ingevuld.

Dit is ingesteld in het Transitieschema (Transities tussen toestanden Van toestand Aangevraagd naar toestand Afgekeurd en Opmerking verplicht Ja).

Klik op Plaats hier uw opmerking, vul een opmerking in en klik nogmaals op Afkeuren.

De flexkracht ontvangt onderstaand bericht. Dit is ingesteld in het Transitieschema (Transities tussen toestanden Van toestand Aangevraagd naar toestand Afgekeurd, Berichten is Afgekeurd - Flexkracht). De tekst van het bericht is ingesteld bij de Berichten van het bedrijfsproces. Zie het artikel Procesarchitect: berichten (stap 3).

Beste Joost Vliermarkt,
De aanvraag voor werkkleding is afgekeurd. Je kunt jouw aanvraag voor werkkleding wijzigen in e-UUR.
Je kunt inloggen op de e-UUR website op: http://akyla.flexportal.eu/.
Met vriendelijke groet,
Kapper Miranda

Neem nu via de helpdesk de flexkracht weer over.

Klik op de tegel om naar het overzicht van procesitems te gaan of klik op het icoon Werkkleding aan de linkerkant in het actieoverzicht. Klik daarna het procesitem aan. Je kunt ook direct het procesitem aanklikken vanuit de stream aan de rechterkant.

De Status is nu Afgekeurd (toestand). De opmerking van de inlener vind je bij de status terug.

De flexkracht kan de gegevens aanpassen en nogmaals doorzetten naar de inlener. Dit is ingesteld in het Transitieschema (Transitie met één toestand Bewerken en Transities tussen toestanden Van toestand Afgekeurd naar toestand Aangevraagd).

Pas de gegevens aan en klik op Doorzetten. Het procesitem Werkkleding gaat nu weer terug naar de inlener, die de aanvraag weer kan goedkeuren of afkeuren.

De inlener krijgt nogmaals het bericht dat er een aanvraag is gedaan. Dit is in het Transitieschema ingesteld (Transities tussen toestanden Van toestand Afgekeurd naar toestand Aangevraagd, Berichten is Aangevraagd - Werkkleding administratie ).

Goedkeuren

Neem de inlener weer over via de helpdesk en klik nu op Goedkeuren. De aanvraag is goedgekeurd en het procesitem Werkkleding krijgt de Status Goedgekeurd (toestand).

De flexkracht ontvangt nu het bericht dat de aanvraag is goedgekeurd. Dit is ingesteld in het Transitieschema (Transities tussen toestanden Van toestand Aangevraagd naar toestand Goedgekeurd, Berichten is Goedgekeurd - Flexkracht). De tekst van dit bericht is ook ingesteld bij de Berichten van het bedrijfsproces. Zie het artikel Procesarchitect: berichten (stap 3).

Beste Joost Vliermarkt,
De aanvraag voor werkkleding is goedgekeurd.
Je hebt het volgende besteld:
- T-shirt: Ja. Maat t-shirt: M.
- Trui: Ja. Maat trui: M.
Je kunt de kleren afhalen bij ons op de vestiging. Ons adres is: Kerkstraat 26 in Zwolle.
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 0612345678.
Met vriendelijke groet,
Kapper Miranda

Afhalen

De inlener kan nu de afhaaldatum invullen. In de Formulierconfiguratie is het formulier met de afhaaldatum ingesteld en in het Transitieschema is ingesteld dat de inlener de afhaaldatum kan invullen (Transitie met één toestand Bewerken).

Vul een afhaaldatum in en klik op Afgehaald. De werkkleding is afgehaald en het procesitem Werkkleding krijgt de Status Afgehaald (toestand). Er is nu geen Actie vereist meer en er wordt ook geen bericht verzonden. Dit is ingesteld in het Transitieschema (Transities tussen toestanden Van toestand Goedgekeurd naar toestand Afgehaald, Actie vereist Nee, Berichten nee).

Inleveren

Als de kleren worden ingeleverd, dan kan de inlener dit nog registreren. Klik op de tegel Werkkleding om naar het overzicht van procesitems te gaan of klik op het icoon Werkkleding aan de linkerkant in het actieoverzicht.

Zoek vanuit het Werkkleding Overzichtde flexkracht op. Open het procesitem Werkkleding van die flexkracht. Er is geen actie zichtbaar, maar je kunt wel een Inleverdatum invullen.

Vul de Inleverdatum in en klik op Ingeleverd. Het procesitem Werkkleding krijgt nu de Status Afgerond (toestand).

De flexkacht ontvangt nu een laatste bericht. Dit is ingesteld in het Transitieschema (Transities tussen toestanden Van toestand Afgehaald naar toestand Ingeleverd, Actie vereist Nee, Berichten is Ingeleverd - Flexkracht). De tekst van dit bericht is ook hier ingesteld bij de Berichten van het bedrijfsproces. Zie het artikel Procesarchitect: berichten (stap 3).

Beste Joost Vliermarkt,
De werkkleding is ingeleverd. Dit is jouw bevestiging.
Met vriendelijke groet,
Kapper Miranda

Hiermee is het proces afgerond. Het procesitem Werkkleding van de flexkracht heeft het hele, ingestelde proces doorlopen.

Meerdere processen

Het hele bedrijfsproces Werkkleding is nu doorlopen voor de Procesconfiguratie Werkkleding (flexkracht vraagt aan, inlener accordeert). Op een vergelijkbare manier kun je een nieuwe procesconfiguratie toevoegen waarbij het proces bijvoorbeeld Werkkleding (flexkracht vraagt aan, inlener accordeert) is. In het artikel Meerdere procesconfiguraties kun je lezen hoe je dit kunt instellen.

Exportdefinitie

Voor het bedrijfsproces Werkkleding is er geen exportdefinitie ingesteld. Algemene informatie hierover vind je in de volgende stap.

Terug naar Procesarchitect: nieuw bedrijfsproces starten (stap 7)

Verder naar Procesarchitect: exportdefinitie (stap 9)