Procesarchitect: berichten (stap 3) Procesarchitect: berichten (stap 3)

Procesarchitect: berichten (stap 3)

Marel Maathuis Marel Maathuis

In deze stap lees je hoe je de berichten voor een bedrijfsproces kunt inrichten. In de vorige stap Procesarchitect: stakeholders en toestanden (stap 2) is een begin gemaakt met het inrichten van een bedrijfsproces.

De volgende vragen van Procesarchitect: voorbereidingen (stap 1) worden in dit artikel behandeld.

• Berichten (vraag 4)

De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Berichten instellen
    • Bijlagen bij e-mail
    • Talen
  • Berichten toevoegen
  • Berichten aanpassen of verwijderen
  • Bedrijfsproces opslaan
  • Exportdefinitie

Berichten instellen

Nadat de stakeholders en toestanden zijn bepaald, kun je de berichten voor het bedrijfsproces instellen. Klik op  4 Berichten. Bij Vraag 4 van Procesarchitect: voorbereidingen (stap 1) is bepaald dat er verschillende berichten moeten worden verstuurd.

1. De inlener krijgt een bericht als de flexkracht een aanvraag doet.
  2. De flexkracht krijgt een bericht als de aanvraag is goedgekeurd en hij de werkkleding kan afhalen.
  3. De flexkracht krijgt ook een bericht als de aanvraag is afgekeurd en hij zijn aanvraag moet aanvullen.
  4. De flexkracht krijgt een bericht als de werkkleding is ingeleverd en het bedrijfsproces is afgerond.
  5. De flexkracht krijgt een bericht als de aanvraag door de inlener wordt verwijderd. Dit kan alleen in de toestanden Nieuw, Aangevraagd en Goedgekeurd.

Voeg de verschillende berichten toe. Klik op Regel toevoegen

Je kunt nu een bericht naar wens invullen. Vul het volgende in voor het eerste bericht. Het bericht wordt verstuurd als de flexkracht werkkleding aanvraagt. Vul onder Algemeen bij Naam daarom de naam van de toestand in. De Omschrijving is voor het overzicht van de berichten.

Vervolgens kun je verschillende teksten voor een standaard e-mailbericht, pushbericht en smsbericht instellen. Bij het e-mailbericht en het pushbericht kun je ook een onderwerp instellen.

In de tekst kun je gebruik maken van tags. Deze tags kun je genereren door op de knop Tags genereren te klikken.

Let op: pas nadat ook de procesconfiguratie is ingesteld (zie het artikel Procesarchitect: formulierconfiguratie (stap 4)) kun je tags gebruiken voor velden uit jouw formulierconfiguratie. Meer informatie over de tags kun je vinden in het artikel Tags in berichten.

Vul voor het Standaard e-mailbericht het volgende in.

Daarna kun je eventueel voor het Standaard pushbericht en het Standaard smsbericht (dezelfde) teksten invullen.

Bijlagen bij e-mail

Bij het instellen van een e-mailbericht kun je ook een bijlage toevoegen die wordt meegestuurd met de e-mail. In het artikel Bijlagen e-mailbericht kun je lezen hoe je dit kunt instellen.

Talen

Tot slot kun je een Afwijkend bericht per taal instellen. Meer informatie hierover vind je in het artikel Afwijkend bericht per taal.

Berichten toevoegen

Klik op Opslaan als je het bericht naar wens hebt ingesteld. Het bericht is nu toegevoegd aan het overzicht van berichten.

Klik Regel toevoegen om ook de overige berichten toe te voegen.

Bij elk bericht is een e-mail verplicht. Het pushbericht en het smsbericht zijn optioneel. Voor dit artikel wordt dit daarom alleen ingesteld voor het bericht aan de flexkracht bij goedkeuren. Je kunt dit zien in het overzicht van de berichten onder Beschikbaar voor

Voor dit bedrijfsproces Werkkleding zijn er vijf berichten ingesteld.

Berichten aanpassen of verwijderen

Klik op het tandwiel achter het bericht om een bericht aan te passen. Je kunt de instellingen nu wijzigen.

Klik op het kruisje om een bericht te verwijderen.

Bedrijfsproces opslaan

Klik op Opslaan om het bedrijfsproces op te slaan. Er is nu een bedrijfsproces ingesteld. In de volgende stap wordt gestart met het instellen van de procesconfiguratie.

Nadat er procesconfiguraties zijn ingesteld, vind je deze terug op het tabblad Werkkleding-procesconfiguraties onderaan bij het bedrijfsproces. Klik hierop om de betreffende procesconfiguratie direct te openen.

Exportdefinitie

Je kunt bij het bedrijfsproces ook een exportdefinitie instellen. Voor het bedrijfsproces Werkkleding wordt deze niet gebruikt. Meer informatie hierover vind je in het artikel Procesarchitect: exportdefinitie (stap 9).

Terug naar Procesarchitect: stakeholders en toestanden (stap 2)

Verder naar Procesarchitect: formulierconfiguratie (stap 4)