Hoe kan ik meerdere documenten door meerder gebruikers op verschillende momenten laten ondertekenen? Hoe kan ik meerdere documenten door meerder gebruikers op verschillende momenten laten ondertekenen?

Hoe kan ik meerdere documenten door meerder gebruikers op verschillende momenten laten ondertekenen?

Marel Maathuis Marel Maathuis

In het artikel Procesarchitect: digitale ondertekening kun je lezen hoe je een digitale handtekening kunt instellen in de module procesarchitect. In dat artikel wordt voor één bijlage één handtekening ingesteld. In dit artikel kun je lezen hoe je kunt instellen dat er meerdere documenten worden ondertekend en door meerdere gebruikers.

Ook voor dit artikel wordt als uitgangspunt het voorbeeld van het artikel Hoe te starten met procesarchitect? gebruikt.

Activeren handtekening bedrijfsproces

Om een digitale handtekening in te stellen, moet deze wel geactiveerd zijn voor het bedrijfsproces. Hoe je dit kunt doen, kun je lezen in het artikel Procesarchitect: digitale ondertekening onder Bedrijfsproces activeren ondertekening.

Hier moet je ook de Toestanden toevoegen. Voor dit artikel worden twee Digitale ondertekeningstoestanden gebruikt.

Ga daarom naar 3 Toestanden. Voeg een nieuwe toestand toe voor de ondertekening of wijzig het Type van een bestaande toestand naar Digitale ondertekeningstoestand.

Die toestanden kun je in de procesconfiguratie gebruiken voor de ondertekening. Klik op Opslaan

Procesconfiguratie instellen

Na het activeren, kun je de procesconfiguratie instellen. Ga naar Start > [naam bedrijfsproces] > [naam bedrijfsproces] Beheer > Procesconfiguraties (leverancier is stakeholder) of Start > [naam bedrijfsproces] Beheer > Procesconfiguraties (leverancier is geen stakeholder) en open de procesconfiguratie. Klik op Bewerken en daarna op 2 Formulierconfiguratie.

Voor dit artikel worden 2 bijlages ingesteld met 2 verschillende ondertekeningen.

Open de 1e bijlage en kies bij Ondertekeningsconfiguratie Alleen door flexkracht. Open de 2e bijlage en kies hier bij Ondertekeningsconfiguratie Door flexkracht en inlener.