Tags in berichten Tags in berichten

Tags in berichten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Bij het instellen van berichten voor een bedrijfsproces, kun je gebruik maken van tags. In dit artikel kun je lezen hoe je tags in je berichten kunt gebruiken.

Tags gebruiken

Ga naar het bedrijfsproces via Start > Bedrijfsprocessen en open het bedrijfsproces. Klik op Bewerken en klik op 4 Berichten. Hier kun je de berichten instellen met behulp van tags.

Klik op Regel toevoegen om een nieuw bericht toe te voegen of op het tandwiel om een bestaand bericht aan te passen.

In het Bericht zelf kun je in het veld Bericht de tekst van het bericht opstellen. Klik op het vakje onder de schuifbalk om het tekstveld groter te maken, zodat je alle tekst beter kunt lezen.

Klik op Tags genereren om een Word-document te downloaden met daarin de beschikbare tags. Per bedrijfsproces heb je specifieke tags beschikbaar die je kunt gebruiken in de berichten.

Let op: pas nadat ook de procesconfiguratie is ingesteld (zie het artikel Procesarchitect: formulierconfiguratie (stap 4)) kun je tags gebruiken voor velden uit jouw formulierconfiguratie. Bij het instellen van het bedrijfsproces zijn alleen de standaard tags beschikbaar.

In het Word-document vind je onder 4 Overzicht beschikbare tags de verschillende tags.

Vul in het bericht in e-UUR de tekst in met daarin de tags uit het Word-document. Je kunt zo een bericht opstellen dat voor elke gebruiker wordt aangepast met de gegevens die specifiek voor hem van toepassing zijn.

Voorbeeld

Hieronder vind je een voorbeeld van een bericht met tags.

Beste {{personfullname}},

De aanvraag voor werkkleding is goedgekeurd.

Je hebt het volgende besteld:
- T-shirt: {{businessprocessitem.additionalvalue.field1}}. Maat t-shirt: {{businessprocessitem.additionalvalue.field2}}.
- Trui: {{businessprocessitem.additionalvalue.field3}}. Maat trui: {{businessprocessitem.additionalvalue.field4}}.

Je kunt de kleren afhalen bij ons op de vestiging. Ons adres is: {{businessprocessitem.sc.ad.streetname}} {{businessprocessitem.sc.ad.buildingnumber}} in {{businessprocessitem.sc.ad.municipality}}.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: {{businessprocessitem.sc.cd.mobilephonenumber}}.

Met vriendelijke groet,
{{businessprocessitem.sc.cd.companyname}}

Dit bericht komt er ingevuld als volgt uit te zien.

Beste Janine Kast,

De aanvraag voor werkkleding is goedgekeurd.

Je hebt het volgende besteld:
- T-shirt: Nee. Maat t-shirt: .
- Trui: Ja. Maat trui: XL.

Je kunt de kleren afhalen bij ons op de vestiging. Ons adres is: Kerkstraat 26 in Zwolle.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 0612345678.

Met vriendelijke groet,
Kapper Miranda

Onafhankelijk van de gebruiker en welke inlener, worden de juiste gegevens in het bericht gezet. Vul de berichten met de tags in en klik op Opslaan. Het bericht wordt nu automatisch met de juiste gegevens verstuurd naar de gebruiker.

Tag voor directe link

In het bericht kun je ook een tag zetten, zodat je een directe link naar het procesitem krijgt. De tag die je hiervoor kunt gebruiken is: businessprocessitem.detailview. Zet deze tag in je bericht en in het bericht staat dan een directe link naar het procesitem.

Tag voor verplichte opmerking

Naast de tag voor de directe link is er ook een tag voor de verplichte opmerking bij een transitie beschikbaar. Gebruik dan de tag businessprocessitem.remark. Met deze tag in je bericht, krijg je de verplichte opmerking in het bericht die je invult als bij de transitie is ingesteld dat er verplicht een opmerking moet worden ingevuld.