Vacature publiceren Vacature publiceren

Vacature publiceren

Marel Maathuis Marel Maathuis

Nadat een vacature naar wens is opgesteld, kan deze worden gepubliceerd. Heb je nog geen vacature opgesteld? Lees dan eerst het artikel Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5). In dit artikel vind je meer informatie over op welk vacaturebord je een vacature kunt publiceren. E-UUR biedt verschillende mogelijkheden die hieronder worden toegelicht. De volgende onderwerpen worden behandeld:

• Publicatiekanaal instellen
    • Indeed
  • Vacaturebord instellen
    • e-UUR vacaturebord (inlener of bemiddelaar)
    • e-UUR vacaturebord (aanvullend inlener veld)
    • e-UUR vacaturebord (vacaturelocatie)
  • Vacature publicatiekanalen beheren
  • Zichtbaarheid vacature
    • e-UUR vacaturebord (algemeen)
  • Notificatie publiceren vacature inlener/bemiddelaar
  • Direct link naar een vacature
  • Vacatures indexeren voor zoekmachines

Publicatiekanaal instellen

Als leverancier kun je instellen waar je een vacature wilt publiceren. Hierbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

• e-UUR vacaturebord (algemeen)
  • e-UUR vacaturebord (inlener)
  • e-UUR vacaturebord (bemiddelaar)
  • e-UUR vacaturebord (aanvullend inlener veld)
  • e-UUR vacaturebord (vacaturelocatie)
  • Indeed

Hieronder worden de verschillende mogelijkheden verder toegelicht, nadat het publicatiekanaal is ingesteld. Alleen als een publicatiekanaal is ingesteld, kunnen er vacatures op dat vacaturebord worden gepubliceerd.

Ga naar Start > Werving en selectie > Publicatiebeheer > Publicatiekanaalinstellingen om het publicatiekanaal in te stellen. Hier vind je een overzicht van de publicatiekanalen. Standaard is alleen het e-UUR vacaturebord (algemeen) actief.

Klik een Publicatiekanaal aan om deze te wijzigen.

Je kunt nu instellen of je dit publicatiekanaal wilt gebruiken. Selecteer dan Ja. Klik op Opslaan.

Je krijgt de melding of je alle al gepubliceerde vacatures ook op het geselecteerde vacaturebord wilt publiceren.

Klik op Ja als je alle vacatures op het nieuw geselecteerde vacaturebord wilt publiceren. Je krijgt een bevestiging dat alle vacatures ook op het geselecteerde vacaturebord worden gepubliceerd.

In het overzicht van publicatiekanaalinstellingen is het publicatiekanaal nu actief. Wil je een publicatiekanaal niet gebruiken? Klik dan het publicatiekanaal aan en selecteer Nee onder Actief. Klik daarna op Opslaan.

Indeed

Wil je dat vacatures ook op Indeed worden geplaatst? Maak dan dit publicatiekanaal actief. Je moet nu ook een Indeed gebruikersnaam invullen.

Vul je gebruikersnaam in en klik op Opslaan.

Meer informatie over het publiceren van vacatures op Indeed vind je in het artikel Vacature op Indeed publiceren.

Vacaturebord instellen

Na het activeren van de publicatiekanalen kun je verschillende vacatureborden maken. Ga hiervoor naar Start > Werving en selectie > Publicatiebeheer > Vacaturebord. Standaard is er een e-UUR vacaturebord (algemeen) beschikbaar. Deze kun je niet apart in te stellen.

Daarnaast kun je voor een inlener, bemiddelaar, op basis van een aanvullend veld bij de inlener (voor bijvoorbeeld een vacaturebord per branche) of per vacaturelocatie specifieke vacatureborden maken.

Klik op (Overig) > Nieuw e-UUR vacaturebord (inlener/bemiddelaar/vacaturelocatie/aanvullend inlenerveld). Afhankelijk van het gekozen vacaturebord kun je de inlener, bemiddelaar, vacaturelocatie of aanvullend inlenerveld instellen. Daarnaast kun je bij alle vacatureborden kleuren, een logo en extern css toevoegen. Meer informatie over het instellen hiervan kun je lezen in het artikel Instellingen vacaturebord inlener.

Via de knop Voorbeeld of na het opslaan, vind je onderaan het vacaturebord de Externe URL. Klik op Voorbeeld of Open om dit vacaturebord te openen.

Een inlener kan zelf inlener en vacaturelocatie vacatureborden aanmaken en aanpassen. In het artikel Instellingen vacaturebord inlener kun je lezen hoe hij dit kan doen.

e-UUR vacaturebord (inlener of bemiddelaar)

Het vacaturebord van een inlener kun je bereiken via de eigen e-UUR omgeving/vacatures/extern/mediator/<id bemiddelaar>. Het vacaturebord van een bemiddelaar kun je bereiken via de eigen e-UUR omgeving/vacatures/extern/staffingcustomer/<id inlener>

Meer informatie over dit vacaturebord vind je in het artikel Vacaturebord voor de inlener of bemiddelaar.

e-UUR vacaturebord (aanvullend inlener veld)

Het vacaturebord is beschikbaar via de volgende URL: [e-UUR omgeving]/vacatures/extern/field/[naam aanvullend veld[/val/[waarde aanvullend veld].

Meer informatie over dit vacaturebord, vind je in het artikel Vacaturebord per branche.

e-UUR vacaturebord (vacaturelocatie)

Meer informatie over dit vacaturebord, vind je in het artikel  Vacaturelocaties.

Vacature publicatiekanalen beheren

Na het opstellen van een vacature kun je deze publiceren. Ga naar Start > Werving en selectie > Vacatures. Klik op Publiceren om een nieuwe vacature te publiceren of klik op Overig > Publicatiekanalen beheren om voor een bestaande vacature het publicatiekanaal te wijzigen.

Je kunt hier selecteren welk publicatiekanaal je voor de vacature wilt gebruiken. Alleen de publicatiekanalen die actief zijn, zijn hier beschikbaar. Afhankelijk van je keuze is de vacature alleen op bepaalde plekken zichtbaar.

Selecteer de publicatiekanalen en klik op Publiceren. Je krijgt een bevestiging dat de publicatiekanalen zijn opgeslagen.

Zichtbaarheid vacature

In het overzicht van de vacatures (Start > Werving en selectie > Vacatures) kun je zien waar de vacature is gepubliceerd.

Daarnaast kun je onderaan bij een vacature de publicatiekanalen ook zien. Open de vacature en klik onderaan op het tabblad Publicatiekanalen.

De Exportstatus en Exportdatum wordt gebruikt voor vacatures die gepubliceerd zijn op Indeed.

e-UUR vacaturebord (algemeen)

Heb je ingesteld dat een vacature wordt gepubliceerd op het e-UUR vacaturebord (algemeen), dan is de vacature zichtbaar via het e-UUR externe vacaturebord en voor alle kandidaten die in e-UUR inloggen op het eigen vacaturebord (tabblad vacatures).

Zie het artikel Werving en selectie: vacatures zoeken en solliciteren (stap 7) voor meer informatie over het vacaturebord.

Heb je ingesteld dat een vacature alleen wordt gepubliceerd op het e-UUR vacaturebord (inlener) of e-UUR vacaturebord (bemiddelaar), dan zie je deze vacature alleen op het vacaturebord van de betreffende inlener of bemiddelaar en niet op het algemene externe vacaturebord. Ditzelfde geldt voor vacatures op het e-UUR vacaturebord (aanvullend inlener veld) of het e-UUR vacaturebord (vacaturelocatie).

Notificatie publiceren vacature inlener/bemiddelaar

Het is mogelijk om in te stellen dat er na het publiceren van de vacature een bericht wordt gestuurd naar de inlener of bemiddelaar die de vacature heeft aangevraagd. Neem voor het activeren van deze optie contact op met Akyla.

De notificatie wordt gestuurd naar gebruikers met de rol HR medewerker. Dit bericht wordt gestuurd bij de volgende vacatureprocessen.

• Inlener vraagt aan, leverancier publiceert
  • Bemiddelaar initieert, leverancier ondersteunt
  • Inlener vraagt aan, bemiddelaar publiceert

De berichten die worden verstuurd hebben de volgende codes:

• vacancy_publish_from_ve_to_sc (Bericht dat naar een inlener wordt verstuurd indien de leverancier de vacatureaanvraag heeft gepubliceerd.)
  • vacancy_publish_from_ve_to_me (Bericht dat naar een bemiddelaar wordt verstuurd indien de leverancier de vacatureaanvraag heeft gepubliceerd.)
  • vacancy_publish_from_me_to_sc (Bericht dat naar een inlener wordt verstuurd indien de bemiddelaar de vacatureaanvraag heeft gepubliceerd.)

Direct link naar een vacature

Je kunt een vacature gemakkelijk onder de aandacht bij iemand brengen door de URL van de vacature door te geven. In verband met de verschillende vacatureborden zijn er verschillende URL's beschikbaar voor een vacature. In het artikel URL naar vacature lees je meer over hoe je deze URL's kunt vinden.

Vacatures indexeren voor zoekmachines

Vacatures die zijn geplaatst op het e-UUR vacaturebord kun je laten indexeren voor zoekmachines. Daarmee zijn de vacatures beter te vinden op internet. Je kunt dit instellen bij Start > Werven en selectie > Instellingen. Zet een vinkje bij Zoekmachines toestaan vacatures te indexeren

Hiermee krijgen Google (en andere zoekmachines) toegang tot de opgemaakte vacaturetekst, op een vergelijkbare manier als je die ziet bij het openen van een vacature vanaf het vacaturebord. Er zijn geen mogelijkheden om hier zoekmachine optimalisatie teksten (metateksten) aan toe te kunnen voegen.

De vacatures zullen niet direct zichtbaar zijn in bijvoorbeeld Google. Afhankelijk van wanneer Google de vacatures indexeert, zullen de vacatures beter vindbaar zijn in Google. Houd er rekening mee dat dit enkele dagen tot een week kan duren. Daar heeft e-UUR geen invloed op.