Werving en selectie: vacatures zoeken en solliciteren (stap 7) Werving en selectie: vacatures zoeken en solliciteren (stap 7)

Werving en selectie: vacatures zoeken en solliciteren (stap 7)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Nadat een vacature is gepubliceerd, vind je deze terug op het vacaturebord. Heb je nog geen vacature gepubliceerd, lees dan eerst het artikel Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5)

Het vacaturebord is beschikbaar voor zowel gebruikers die een e-UUR account hebben en kunnen inloggen in e-UUR, als gebruikers die niet bekend zijn binnen e-UUR. Meer informatie over gebruikers die kunnen solliciteren (kandidaten) vind je in het artikel Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6).

Hieronder vind je meer informatie over hoe het vacaturebord werkt en hoe je kunt solliciteren.

Vacaturebord

Gebruikers die niet kunnen inloggen in e-UUR, kunnen de vacatures zien door naar het externe vacaturebord van de leverancier te gaan. Ga naar de eigen e-UUR omgeving en vul achter dat adres in de browser /vacatures in (bijvoorbeeld akyla.flexportal.eu/vacatures).

Hier vind je het extern toegankelijke vacaturebord. In de zoekbalk kun je Zoeken en Filteren door de verschillende vacatures. Door op een vacature te klikken, kun je de gehele vacature lezen en eventueel solliciteren.

Klik op het Poppetje > Registreren als je niet wilt reageren op een vacature, maar wel kandidaat wilt worden in e-UUR. Meer informatie hierover vind je in het artikel Nieuwe kandidaat registreren. Ook kan een gebruiker hier inloggen in e-UUR door op het Poppetje > Inloggen te klikken. De gebruiker komt dan direct op zijn eigen vacaturebord uit.

Een flexkracht die als Flexkrachttype Zowel flexkracht als kandidaat heeft, heeft op zijn dashboard een aparte tab voor de vacatures. Je kunt instellen dat een flexkracht alleen vacatures van de bemiddelaar ziet waar hij onder valt. Dit kun je instellen onder Start > Werving en selectie > Instellingen. Zet dan een vinkje bij Alleen de bemiddelaar vacatures weergeven en klik daarna op Opslaan.

Meer informatie over de verschillende flexkrachttypes kun je lezen in het artikel Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6).

Klik op de tab Vacatures. Je komt dan in hetzelfde vacaturebord.

Heeft de flexkracht al gesolliciteerd op een vacature, dan is die vacature niet meer zichtbaar op het vacaturebord van de flexkracht.

Let op: afhankelijk van of je in de browser een aparte sessie in e-UUR open hebt, kan het vacaturebord er anders uitzien. Je ziet het vacaturebord vanuit het perspectief van de gebruiker die is ingelogd. Wil je het externe vacaturebord van een ander perspectief zien, log dan uit of gebruik een incognito window.

Voorbeeld

Stel je bent als inlener ingelogd in e-UUR op een tabblad in de browser. Open je nu een nieuw tabblad om naar het externe vacaturebord te gaan, dan zie je het vacaturebord vanuit het perspectief van de inlener.

Er zijn ook aparte vacatureborden voor de inleners en bemiddelaars beschikbaar. Zie het artikel Vacaturebord voor de inlener of bemiddelaar voor meer informatie.

Hoe kan ik vacatures zoeken?

Op het vacaturebord vind je een overzicht van alle vacatures die beschikbaar zijn. Aan de bovenkant heb je een zoekbalk en kun je filters toevoegen.

In het zoekveld kun je zoeken door een zoekterm in te vullen en op enter te klikken. Daarnaast kun je de vacatures filteren op verschillende criteria (standaard Locatie en Uren) Via Filters toevoegen kun je ook op de criteria Startdatum en Einddatum zoeken.

Vul de gewenste criteria in en klik op Toon resultaten. Onderaan krijg je de melding hoeveel vacatures er zijn gevonden die aan de criteria voldoen.

Wil je alle vacatures weer zien, maak dan de filters leeg.

Locatie op tegel

Is in het vacaturtype ingesteld dat je een locatie kunt invullen in de vacature, dan kun je deze terugzien op het vacaturebord. Klik op de tegel om de vacature te openen. Klik je vervolgens op de plaats, dan opent het adres in Google maps.

Hoe kan ik solliciteren op een vacature?

Heb je een vacature gevonden waar je op wilt solliciteren, dan klik je vacature aan en vervolgens op de knop Solliciteer. Meer informatie over het sollicitatieproces vind je in het artikel Solliciteren op een vacature

Let op: ook hier geldt, dat afhankelijk van of je al ingelogd bent in e-UUR je wel of niet kunt solliciteren op een vacature. Heeft een gebruiker al gesolliciteerd op een vacature, dan is die vacature niet meer zichtbaar op het vacaturebord van die gebruiker.

Nadat een gebruiker heeft gesolliciteerd, gaat de sollicitatie verder in het proces. In de volgende stap kun je lezen wat je met de sollicitatie kunt doen.

Terug naar Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6)

Verder naar Werving en selectie: sollicitaties afhandelen (stap 8)