Vacature op Indeed publiceren Vacature op Indeed publiceren

Vacature op Indeed publiceren

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een vacature kun je op verschillende vacatureborden publiceren. Dit artikel gaat over het plaatsen van een vacature op Indeed. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Instellen e-UUR
  • Contact opnemen met Indeed
  • Vacature publiceren op Indeed

Instellen e-UUR

Wil je de vacatures op Indeed kunnen publiceren? Dan heb je een account van Indeed nodig. In e-UUR stel je de Indeed gebruikersnaam in.

Ga naar Start > Werving en selectie > Publicatiebeheer > Publicatiekanaalinstellingen om het publicatiekanaal Indeed te activeren. Klik het Publicatiekanaal Indeed aan om deze te wijzigen.

Je kunt nu instellen of je dit publicatiekanaal wilt gebruiken. Selecteer daarvoor onder Actief Ja. Vul de gebruikersnaam van Indeed in (het e-mailadres) bij Indeed gebruikersnaam

Daarnaast kun je instellen welke naam bij de vacature komt te staan. Selecteer Ja onder Gebruik de inlenernaam op de vacature als je wilt dat de naam van de inlener bij de vacature komt te staan. Standaard staat de naam van de leverancier of bemiddelaar op de vacature.

Klik daarna op Opslaan.

Contact opnemen met Indeed

Om verder gebruik te kunnen maken van de automatische koppeling tussen e-UUR en Indeed, moet de leverancier telefonisch contact opnemen met Indeed om de XML-feed URL door te geven en aan te geven dat de solliciatie via de werkgever loopt en niet via Indeed. Het telefoonnummer van Indeed is: 0800-0224521.

XML-feed URL

De XML-feed URL is in de vorm van https://<eigen e-UUR omgeving>/vacancymerger/indeedfeed

Voorbeeld

Is de e-UUR omgeving https://akyla.flexportal.eu, dan wordt de URL die je aan Indeed kunt doorgeven: https://akyla.flexportal.eu/vacancymerger/indeedfeed.

Sollicitatieproces via de werkgever

Naast het doorgeven van de XML-feed URL moet je expliciet aangeven dat de sollicitanten worden doorgeleid naar de website van e-UUR (de werkgever), zodat gebruik wordt gemaakt van het sollicitatieproces in e-UUR!

Geef je door dat het sollicitatieproces via de werkgever loopt, dan krijg je een grote, blauwe Solliciteer direct bij de werkgever knop. De vacature komt er als volgt uit te zien.

Let op: geef je niet explictiet door dat je wilt dat de vacature via de werkgever verloopt, dan krijg je de foutieve kleine, oranje Solliciteer knop. Met deze knop kun je niet solliciteren via e-UUR.

Verwerkingstijd

Indeed geeft aan dat het minimaal 3 werkdagen kan duren voordat de XML-feed voor de eerste keer verwerkt wordt.

Een vacature is niet direct zichtbaar op Indeed. In ieder geval een dag na het publiceren van een vacature op Indeed via e-UUR zou deze zichtbaar moeten zijn op Indeed. Controleer daarom, vooral in het begin, dat de vacatures ook daadwerkelijk op Indeed zijn geplaatst en neem anders nogmaals contact op met Indeed.

Let op: Indeed geeft aan dat het de XML-feed kan inactiveren en vacatures kan afwijzen en verwijderen naar eigen oordeel. Hier heeft e-UUR geen invloed op.

Vacature publiceren op Indeed

Als het vacaturekanaal Indeed is geactiveerd en er is contact opgenomen met Indeed, dan kun je bij publicatiekanalen ook kiezen dat je de vacature op Indeed wilt plaatsen. Meer informatie over het plaatsen van de vacature vind je in het artikel Vacature publiceren.

Gegevens in de vacature

Bij het publiceren van een vacature op Indeed komen de volgende gegevens uit de vacature in e-UUR op Indeed te staan.

De titel van de vacature, de bedrijfsnaam van de leverancier of van de bemiddelaar als deze een eigen e-UUR omgeving heeft, de locatie van de vacature en de vacaturetekst.

Is er in de vacature geen locatie ingevuld, dan wordt de woonplaats van de inlener als locatie getoond. Is de woonplaats van de inlener niet in e-UUR bekend, dan krijg je een foutmelding in het log. De foutmelding in het log geeft dan aan dat er een woonplaats bij de inlener moet worden ingevuld, voordat de vacature op Indeed kan worden gepubliceerd.

Let op: als er in de vacature een Youtube video staat, dan zie je op Indeed de tekst dat er een video aan de vacature is toegevoegd. Je kunt de video alleen openen vanuit de vacature in e-UUR en niet op Indeed.