Werving en selectie: allocatie-configuratie (stap 4) Werving en selectie: allocatie-configuratie (stap 4)

Werving en selectie: allocatie-configuratie (stap 4)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Na het instellen van een vacaturetype en sollicitatietype, moet je de allocatie-configuratie instellen. Met het instellen van de allocatie-configuratie selecteer je welk vacaturetype, sollicitatietype, wervingsproces en selectieproces wordt gevolgd voor een bepaalde vacature.

Voor het vacaturetype kun je een proces instellen die je wilt gebruiken voor het plaatsen van de vacature. Daarnaast kun je een proces instellen voor het sollicitatieproces. Hierbij kun je verschillende combinaties maken.

Voorbeeld

Je hebt een vacaturetype transport en een solliciatietype transport. Deze types gebruik je voor verschillende processen.

Voor de ene inlener gebruik je het vacaturetype transport met het wervingsproces Inlener vraagt aan, leverancier publiceert en het sollicatietype transport met het selectieproces Inlener behandelt sollicitaties en beslist. Voor een andere inlener gebruik je het vacaturetype transport met het wervingsproces Inlener vraagt aan, leverancier publiceert en het sollicatietype transport met het selectieproces Leverancier behandelt sollicitaties, inlener beslist

Ook kun je verschillende vacaturetypes en solliciatietypes koppelen. Zo kun je een algemeen sollicitatietype koppelen aan een vacaturetype transport, maar bijvoorbeeld ook aan een vacaturtype horeca.

Hieronder worden de verschillende mogelijkheden uitgelegd.

Ga naar Start > Werving en selectie > Allocatie-configuraties om een allocatie in te stellen. Hier vind je een overzicht van al aangemaakte allocaties.

Klik op Nieuw. Vul onder Algemeen de volgende gegevens in.

Vul een Naam in.

Selecteer hierna een Vacaturetype. Hier kun je kiezen uit de vacaturetypes die je hebt aangemaakt onder Start > Werving en selectie > Vacaturebeheer > Vacaturetypes. Meer informatie hierover vind je in het artikel Werving en selectie: vacaturetypes instellen (stap 2)

Selecteer een Wervingsproces. Je kunt kiezen uit:

• Leverancier initieert en publiceert
  • Leverancier initieert, bemiddelaar ondersteunt
  • Inlener vraagt aan, leverancier publiceert
  • Bemiddelaar initieert, leverancier ondersteunt
  • Inlener vraagt aan, bemiddelaar publiceert

Lees het artikel Wervingsprocessen voor meer informatie over de verschillende wervingsprocessen.

Selecteer een Selectieproces. Je kunt kiezen uit:

• Leverancier behandelt sollicitaties en beslist
  • Bemiddelaar behandelt sollicitaties, leverancier beslist
  • Bemiddelaar behandelt sollicitaties, inlener beslist
  • Bemiddelaar behandelt sollicitaties en beslist
  • Leverancier behandelt sollicitaties, inlener beslist en leverancier ondersteunt
  • Inlener behandelt sollicitaties en beslist

In het artikel Selectieprocessen vind je meer informatie over de verschillende sollicitatieprocessen.

Selecteer een Sollicitatietype. Je kunt hier kiezen uit de sollicitatietypes die je hebt aangemaakt onder Start > Werving en selectie > Sollicitatiebeheer > Sollicitatietypes. Meer informatie hierover vind je in het artikel Werving en selectie: sollicitatietypes instellen (stap 3)

Onder Aanvullende instellingen voor het wervingsproces kun je instellen of een aanvrager de vacature ook direct mag publiceren.

Standaard staat deze vraag op Ja. Dit betekent dat een aanvrager de vacature ook direct mag publiceren. Vul je hier Nee in, dan kan een aanvrager de  vacature niet publiceren en alleen aanvragen.

Klik op Opslaan. Je krijgt de melding dat de allocatie-configuratie succesvol is opgeslagen.

Wil je de allocatie-configuratie nog aanpassen? Klik dan op de knop Bewerken. Wil je de gehele allocatie-configuratie verwijderen? Klik dan op de knop Verwijderen.

Het is ook mogelijk om de allocatie-configuratie (de)activeren voor iedereen. In het artikel Allocatie-configuratie (de)activeren voor iedereen kun je lezen hoe dit werkt.

Nadat de allocatie-configuratie is ingesteld, moet deze worden aangezet bij de inlener. Meer hierover vind je in het artikel Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5)

Terug naar Werving en selectie: sollicitatietypes instellen (stap 3)

Verder naar Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5)