Allocatie-configuratie standaard (de)activeren voor iedereen Allocatie-configuratie standaard (de)activeren voor iedereen

Allocatie-configuratie standaard (de)activeren voor iedereen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het is mogelijk om een allocatie-configuratie standaard voor een inlener en eventuele bemiddelaar beschikbaar te maken. Je hoeft dan niet apart de allocatie-configuratie te activeren.

Ga hiervoor naar Ga naar Start > Werving en selectie > Allocatie-configuraties en open de betreffende allocatie-configuratie. Klik op Bewerken en selecteer Ja bij Standaard activeren. Klik daarna op Opslaan

Een nieuwe inlener of bemiddelaar heeft daarna deze allocatie-configuratie automatisch beschikbaar en je hoeft deze niet apart te activeren voor een nieuwe inlener of bemiddelaar.

Let op: heb je aangegeven dat de allocatie-configuratie standaard wordt geactiveerd, dan geldt dit alleen voor nieuwe inleners of bemiddelaars. Wil je dat een allocatie-configuratie ook voor huidige inleners en bemiddelaars automatisch beschikbaar is? Dan kun je dat op de volgende manier instellen.

Bij een allocatie-configuratie kun je dan aangeven dat deze voor iedereen moet worden ge(de)activeerd. Ga naar Start > Werving en selectie > Allocatie-configuraties en open de betreffende allocatie-configuratie.

Klik op Overig > Allocatie-configuratie activeren voor iedereen

Je krijgt de volgende melding.

Ga je nu naar de inlener via Start > Inleners, dan is de Allocatie-configuratie aangevinkt bij alle inleners.

Alle inleners en eventuele bemiddelaars kunnen de allocatie-configuratie nu gebruiken.

Omgekeerd kun je met een klik op de knop Allocatie-configuratie deactiveren voor iedereen er voor zorgen dat een allocatie-configuratie niet beschikbaar is voor alle inleners en eventuele bemiddelaars (de allocatie-configuratie is dan niet aangevinkt).

Wil je dat een allocatie-configuratie niet voor alle inleners en eventuele bemiddelaars beschikbaar is, dan kun je deze handmatig activeren. In de artikelen Inlener nieuwe vacature aanmaken en Bemiddelaar nieuwe vacature aanmaken kun je lezen hoe je dit kunt doen.