Kandidaatvelden externe sollicitatie instellen Kandidaatvelden externe sollicitatie instellen

Kandidaatvelden externe sollicitatie instellen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Via het e-UUR vacaturebord kunnen nieuwe kandidaten solliciteren die nog niet bekend zijn in e-UUR. Voor deze gebruikers kun je apart kandidaatvelden instellen die bij een externe sollicitatie moeten worden ingevuld.

Flexkrachten die via het vacaturebord reageren als zij al zijn ingelogd in e-UUR (tabblad Vacatures), krijgen deze kandidaatvelden dus niet te zien.

Ga naar Start > Werving en selectie > Sollicitatiebeheer > Sollicitatietypes en open een sollicitatietype. Klik op Kandidaatvelden externe sollicitatie om de velden in te stellen.

Voor e-UUR zijn Voornaam, Achternaam en E-mailadres velden die moeten worden ingevuld om in e-UUR te kunnen inloggen. Deze velden kun je niet wijzigen of verwijderen. Daarnaast zijn standaard de velden Tussenvoegsel en Mobiel nummer toegevoegd, maar die kun je wel verwijderen.

Vervolgens kun je zelf velden toevoegen waarbij je kunt kiezen uit gegevens die beschikbaar zijn voor de kandidaat. Klik op Regel toevoegen. Alle gegevens die je terug kunt vinden bij een kandidaat onder Start > Werving en selectie > Kandidaten kun je hier toevoegen als kandidaatveld. Selecteer een veld en vul in of dit een verplicht veld is.

Klik op het kruisje om een veld te verwijderen. Vul je een kandidaatveld meerdere keren in, dan krijg je bij het opslaan de melding dat een veld meerdere malen is opgegeven. Verwijder dan de dubbele velden.

Klik op Opslaan als het sollicitatietype naar wens is ingevuld.

Taal e-UUR omgeving instellen

Bij het instellen van de kandidaatvelden kun je ook kiezen voor het veld Taal. Met dit veld kan een externe kandidaat bij zijn sollicitatie kiezen in welke taal hij e-UUR wilt gebruiken.

Bij de sollicitatie kan de kandidaat bij het veld Taal kiezen uit de talen die in de e-UUR omgeving zijn geactiveerd.

Nadat de sollicitatie is verstuurd, ontvangt de kandidaat een welkomst e-mail. Deze is dan in de taal die is ingesteld in de sollicitatie.

Dear Elisabeth Benning Engelsenen,
Welcome to e-UUR!
You have received this message because you have applied for the Teamleider gemeente Assen position at Bakker Hans Hoek.
Remarks:
Please contact the staffing supplier if you have not done or agree to this.
You can log onto the e-UUR website at: http://demo.php7.enschede.akyla/service/trunk/.
Your username is e.benning@akylatest.nl and you need to create a password using the link below: http://demo.php7.enschede.akyla/service/trunk/index/shortlink/shortlink/ccf26dc4e5ac
Kind regards,
Bemiddelaar MD

Ook het dashboard van de kandidaat is automatisch ingesteld in de taal die is ingesteld bij de sollicitatie.

Mocht de taal niet goed zijn, dan kan via het Vlaggetje de taal weer worden gewijzigd.