Inlener nieuwe vacature aanmaken Inlener nieuwe vacature aanmaken

Inlener nieuwe vacature aanmaken

Marel Maathuis Marel Maathuis

De inlener heeft aan de linkerkant van zijn dashboard een actieoverzicht waarbij de nieuwe onderdelen Kandidaten, Vacatures, Vacaturesjablonen en Sollicitaties zijn toegevoegd.

Vanuit deze onderdelen kun je naar het Kandidaten, Vacatures, Vacaturesjablonen en Sollicitaties overzicht. Heeft de inlener deze acties niet zichtbaar, kijk dan of de inlener de juiste rol heeft. Zie het artikel Werving en selectie: rollen gebruikers (stap 1).

Een inlener kan een vacature aanmaken als er aan twee voorwaarden wordt voldaan.

Als eerste moet het Wervingsproces Inlener vraagt aan, bemiddelaar publiceert of Inlener vraagt aan, leverancier publiceert zijn ingesteld. Is dit proces niet ingesteld bij de allocatie-configuratie, dan is er geen wervingsproces beschikbaar waarbij de inlener een vacature kan aanmaken.

Als tweede moet het Wervingsproces zijn ingesteld bij de inlener. Ga naar Start > Inleners en selecteer de inlener die een vacature mag aanmaken. Klik op Bewerken en zet een vinkje bij de Allocatie-configuraties die van toepassing zijn voor de betreffende inlener.

Klik daarna op Opslaan.

Via de tegel Nieuwe vacature op het dashboard kan een inlener een nieuwe vacature aanmaken. Klik op de tegel Nieuwe vacature

De inlener kan nu selecteren welke allocatie-configuratie hij wil gebruiken. Hier kan hij alleen kiezen uit de allocatie-configuraties die voor de betreffende inlener zijn ingesteld.

Selecteer de allocatie-configuratie die je wilt gebruiken en klik op Aanmaken.

Let op: is er maar één allocatie-configuratie ingesteld bij de inlener, dan kun je direct de vacature opstellen.

Je kunt de vacature nu verder opstellen. Lees meer over het aanmaken van de vacature in het artikel Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5)