Hoe wijzig ik een flexkrachttype? Hoe wijzig ik een flexkrachttype?

Hoe wijzig ik een flexkrachttype?

Marel Maathuis Marel Maathuis

In het artikel Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6) kun je lezen over dat een flexkracht een flexkrachttype heeft en dat een flexkracht daarmee wel of niet toegang tot het vacaturebord heeft. In dit artikel kun je lezen hoe je een flexkrachttype kunt aanpassen, zodat een flexkracht bijvoorbeeld ook toegang tot het vacaturebord krijgt. Het is hierbij mogelijk om meerdere flexkrachten tegelijk ook kandidaat te maken.

Met de rol van HR medewerker (leverancier) kun je voor een flexkracht het flexkrachttype wijzigen. Meer informatie over deze rol en hoe je die kunt instellen, lees je in het artikel Werving en selectie: rollen gebruikers (stap 1). Je kunt met deze rol in het flexkrachtenoverzicht of het kandidatenoverzicht het flexkrachttype wijzigen.

Overzicht flexkrachten

Ga naar Start > Flexkrachten en selecteer de flexkracht van wie je het flextype wilt wijzigen.

Flexkrachttype Alleen flexkracht

Klik op Overig > Zowel flexkracht als kandidaat.

Je krijgt een bevestiging. Klik op Ja om het flexkrachttype te wijzigen.

Je krijgt een melding dat het flexkrachttype is gewijzigd.

Flexkrachttype Zowel kandidaat als flexkracht

Klik op Overig > Maak alleen flexkracht.

Je krijgt een bevestiging.

Je krijgt een melding dat het flexkrachttype is gewijzigd.

Meerdere flexkrachten tegelijk wijzigen

Hierboven is uitgelegd hoe je per flexkracht het flexkrachttype kunt wijzigen. Je kunt ook het flexkrachttype voor meerdere flexkrachten tegelijk wijzigen.

Ga naar Start > Flexkrachten en vul een filter in om een overzicht te krijgen van de flexkrachten van wie je het flexkrachttype wilt wijzigen. Algemene informatie over het instellen van een filter kun je lezen in het artikel Zoeken in overzichten.

Klik nadat je het juiste overzicht met flexkrachten hebt op Overig > Zowel flexkracht als kandidaat

Je krijgt een bevestiging. Klik op Ja om het flexkrachttype te wijzigen.

Je krijgt de melding dat de flexkrachten succesvol zijn gemarkeerd als zowel flexkracht als kandidaat. Had een flexkracht al Flexkrachttype Zowel kandidaat als flexkracht, dan wijzigt die flexkracht niet.

Let op: stel je geen filter in en klik je op de knop Overig > Zowel flexkracht als kandidaat, dan worden alle flexkrachten gewijzigd. Je kunt dit alleen per flexkracht weer terug wijzigen (niet tegelijk).

Overzicht kandidaten

Ga naar Start > Werving en selectie > Kandidaten en selecteer de kandidaat van wie je het flexkrachttype wilt wijzigen.

Flexkrachttype Alleen kandidaat

Klik op  Overig > Maak alleen flexkracht of Overig >Zowel flexkracht als kandidaat.

Flexkrachttype Zowel kandidaat als flexkracht

Klik op Overig > Maak alleen flexkracht.

Je krijgt een bevestiging. Klik op Ja om het flexkrachttype te wijzigen. Je krijgt een melding dat het flexkrachttype is gewijzigd.

Kies je voor Maak alleen flexkracht dan is de flexkracht alleen nog terug te vinden in het flexkrachten overzicht.