Kandidaat voorselecteren na publiceren vacature Kandidaat voorselecteren na publiceren vacature

Kandidaat voorselecteren na publiceren vacature

Marel Maathuis Marel Maathuis

Als leverancier of bemiddelaar kun je een kandidaat voorselecteren. Je kunt dit doen als de vacature is gepubliceerd. Kandidaten kunnen dan door de leverancier of bemiddelaar worden voorgedragen voor de vacature. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Wil je een kandidaat voorselecteren als hij al heeft gesolliciteerd? Lees dan het artikel Kandidaat voorselecteren na sollicitatie.

Voorselectie starten

Als een vacature de Status Gepubliceerd heeft, dan kun je als bemiddelaar of leverancier een voorselectie starten. Ga naar Start > Werving en selectie > Vacatures en open de vacature.

Klik op de knop Voorselectie starten. Afhankelijk van het wervingsproces, zie je deze knop direct of zit deze onder Overig > Voorselectie starten.

Je kunt nu een kandidaat selecteren die je wilt voorselecteren. Selecteer een kandidaat en klik op Doorgaan.

Je kunt nu kiezen of je zelf het sollicitatieformulier voor de kandidaat wilt invullen of dat je de kandidaat attendeert op de vacature en dat hij zelf het sollicitatieformulier kan invullen. Beide optie worden hieronder uitgelegd.

Sollicitatieformulier zelf invullen

Je kunt nu het sollicitatieformulier invullen zoals is ingesteld bij het sollicitatietype. Zie Werving en selectie: sollicitatietypes instellen (stap 3) voor het instellen van het sollictitatietype en Werving en selectie: vacatures zoeken en solliciteren (stap 7) voor hoe je kunt solliciteren. Dit is namelijk gelijk aan hoe een kandidaat de solliciatie invult.

Vul de gevraagde gegevens in en klik op Voorselecteren. Je krijgt de melding dat de kandidaat is voorgeselecteerd.

Er wordt een sollicitatie aangemaakt. Onder Start > Werving en selectie > Sollicitaties vind je de sollicitatie terug met als Status Voorgeselecteerd

De inlener krijgt een e-mail dat er een kandidaat is voorgeselecteerd. De e-mailcode is: jobapplication_preselect.

De inlener en de kandidaat zien op hun dashboard dat de kandidaat is voorgeselecteerd.

Kandidaat attenderen

Klik op Overig > Kandidaat attenderen als je wilt dat de kandidaat een e-mail krijgt dat jij hem voorselecteert bij een vacature. De kandidaat kan dan zelf het sollicitatieformulier invullen.

Je krijgt de melding dat de kandidaat bericht krijgt.

Er wordt een sollicitatie aangemaakt. Onder Start > Werving en selectie > Sollicitaties vind je de sollicitatie terug met als Status Nieuw

De kandidaat krijgt een e-mail dat hij is voorgeselecteerd en dat hij het sollicitatieformulier kan invullen. De e-mailcode is: jobapplication_notify_fw.

De kandidaat kan nu zelf beslissen of hij op de vacature gaat solliciteren.