Nieuwe kandidaat registreren Nieuwe kandidaat registreren

Nieuwe kandidaat registreren

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het is mogelijk om een kandidaat te registreren, zonder dat je solliciteert op een vacature. Een kandidaat kan zichzelf registreren via het externe vacaturebord. Ook een leverancier of bemiddelaar kan een kandidaat registreren. Een kandidaat heeft alleen toegang tot de module werving en selectie en niet tot andere onderdelen van e-UUR.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe een kandidaat zichzelf kan registreren en hoe een leverancier of bemiddelaar een nieuwe kandidaat kan registreren.

De volgende onderwerpen worden behandeld.

• 1a. Kandidaat registreert zichzelf
  • 1b. Leverancier of bemiddelaar registreert kandidaat
  • 2. Kandidaateigenschappen invullen
  • 3. Flexkrachttype
  • 4. Welkomstbericht

1a. Kandidaat registreert zichzelf

Een kandidaat kan worden geregistreerd via het vacaturebord. Meer informatie over het vacaturebord vind je in het artikel Werving en selectie: vacatures zoeken en solliciteren (stap 7).

Ga naar het vacaturebord en klik op het Poppetje > Registreren.

Je kunt nu kiezen of je gelijk je CV wilt gebruiken om te registreren. Upload een CV om direct een CV te gebruiken of klik op Overslaan om te registreren zonder CV. Meer informatie hierover vind je in het artikel Sollicitatie automatisch invullen met CV

De CV wordt nu echter niet gebruikt voor een sollicitatie, maar voor de registratie als kandidaat.

Hierna kun je de kandidaateigenschappen verder invullen. Zie hieronder bij stap 2 Kandidaateigenschappen invullen voor meer informatie.

1b. Leverancier of bemiddelaar registreert kandidaat

Ga naar Start > Werving en selectie > Kandidaten en klik op de knop Nieuwe kandidaat.

Je kunt nu direct de kandidaateigenschappen invullen. Zie hieronder bij stap 2 Kandidaateigenschappen invullen voor meer informatie.

Ook heb je hier de mogelijkheid om een CV toe te voegen voor de registratie. Klik dan op de knop Automatische CV-parsing.

Je kunt een nu een CV toevoegen om te registreren. Upload een CV om direct een CV te gebruiken of klik op Overslaan om te registreren zonder CV. Meer informatie hierover vind je in het artikel Sollicitatie automatisch invullen met CV

Een leverancier of bemiddelaar kan alleen een nieuwe kandidaat toevoegen die nog geen flexkracht of kandidaat in e-UUR is. De leverancier kan een bestaande flexkracht ook kandidaat maken. Zie het artikel Hoe wijzig ik een flexkrachttype?

Nader een nieuwe kandidaat is aangemaakt, krijgt de kandidaat een welkomstbericht. Zie hieronder bij 4. Welkomstbericht.

2. Kandidaateigenschappen invullen

Je kunt vervolgens kandidaateigenschappen invullen. De kandidaateigenschappen kun je instellen onder Start > Werving en selectie > Kandidaateigenschappen. Meer informatie over kandidaateigenschappen vind je in het artikel Kandidaateigenschappen.

Vul de gegevens in van een nieuwe kandidaat en klik op Registreren

3. Flexkrachttype

Bij het registreren als kandidaat via het externe vacaturebord wordt op basis van het e-mailadres gecontroleerd of iemand al flexkracht en/of kandidaat is in e-UUR.

Gebruiker is kandidaat

Is de gebruiker al kandidaat in e-UUR, dan krijg je de melding dat de registratie niet kan worden voortgezet omdat er al een kandidaat bestaat met hetzelfde e-mailadres. De registratie kan niet worden doorgezet. Sluit deze af.

Let op: bij deze controle wordt gekeken naar de kandidaten in de gehele e-UUR omgeving. Dit is niet beperkt tot de kandidaten die alleen onder een bemiddelaar of leveranciers-eenheid vallen.

Gebruiker is alleen flexkracht

Is de gebruiker al flexkracht, maar nog geen kandidaat, dan wordt het Flexkrachttype automatisch Zowel flexkracht en kandidaat

Doordat de kandidaat als flexkracht al bekend is in e-UUR, wordt er hier een validatiecode gevraagd voor het registreren als kandidaat.

Validatiecode per e-mail

Nadat een kandidaat op de knop Registreer klikt, krijgt hij daarom per e-mail een validatiecode toegestuurd voor het registreren.

De e-mailcode is: flexcandidate_external_registration_validationcode.

Vul de validatiecode in en klik op Valideren. De registratie wordt doorgezet en je krijgt onderstaande melding. De kandidaat komt nu op het inlogscherm.

Gebruiker is nieuw

Is iemand nog geen kandidaat of flexkracht, en dus een nieuwe gebruiker die niet bekend is in e-UUR, dan wordt er een nieuwe kandidaat aangemaakt. Hierbij worden er zoveel mogelijk kandidaateigenschappen ingevuld.

Je krijgt de melding dat de registratie succesvol is afgerond.

De kandidaat krijgt onderstaande e-mail (welkomstbericht). Het Flexkrachttype is Alleen kandidaat. Nadat de registratie is gelukt, kom je op het inlogscherm.

Meer informatie over het flexkrachttype kun je lezen in het artikel Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6).

4. Welkomstbericht

Een nieuwe kandidaat krijgt een welkomstbericht via de e-mail. De e-mailcode is: welcome_fc.

Informatie over berichten kun je lezen in het artikel Overzicht e-mail-, SMS- en pushberichten