Sollicitatie heropenen Sollicitatie heropenen

Sollicitatie heropenen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Nadat een sollicitatie is afgehandeld, kan het voorkomen dat je een sollicitatie weer wilt heropenen. Dit kan het geval zijn als de kandidaat die is aangenomen alsnog niet doorgaat en je wilt dan een andere sollicitatie weer heropenen. Dit kan in e-UUR door gebruik te maken van de knop Heropenen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Afgewezen of Geannuleerd

Ga naar het overzicht van sollicitaties via Start > Werving en selectie > Sollicitaties. Sollicitaties met de Status Afgewezen of Geannuleerd kunnen heropend worden. Open de sollicitatie en klik op Heropenen.

Deze knop is beschikbaar voor de gebruiker die in het proces de sollicitatie behandelt en/of beslist.

De sollicitatie gaat nu terug in het proces naar de Status Gesolliciteerd. Onder Status op het tabblad van de sollicitatie vind je onder Opmerking Sollicitatie heropend.

De sollicitatie volgt het gewone proces weer vanuit de Status Gesolliciteerd. De kandidaat kan nu onder andere alsnog worden voorgeselecteerd, aangenomen of uitgenodigd voor een gesprek. In het artikel Werving en selectie: sollicitaties afhandelen (stap 8) vind je de verschillende mogelijkheden.

Let op: een sollicitatie met de Status Verwerkt kan niet worden heropend.

Flexkracht is geen kandidaat meer

Bij het heropenen van een sollicitatie kun je onderstaande melding krijgen.

Dit betekent dat de flexkracht is omgezet naar Alleen flexkracht en geen kandidaat meer is. Dit heeft te maken met het flexkrachttype. Alleen flexkrachten die ook kandidaat zijn, kunnen solliciteren. Lees in het artikel Werving en selectie: flexkrachttype en kandidaten (stap 6) meer informatie over het flexkrachttype.

Je moet nu eerst het flexkrachttype wijzigen naar kandidaat. In het artikel Hoe wijzig ik een flexkrachttype? kun je lezen hoe je dit kunt doen. Daarna kun je de sollicitatie wel heropenen.