Kandidaten matchen Kandidaten matchen

Kandidaten matchen

Marel Maathuis Marel Maathuis

In e-UUR kun je ook kandidaten matchen. Dit betekent dat een kandidaat niet hoeft te solliciteren op een vacature om een matchingscore te krijgen. Aan de hand van een vacature kun je een match maken met de kandidaten. Zo kun je direct zien welke kandidaten goed bij de vacature passen.

Hierbij krijg je de beste matches als de kandidaateigenschappen zo volledig mogelijk zijn ingevuld. Alleen als in de vacature wenselijke eigenschappen zijn ingevuld kan er een match worden gemaakt.

In dit artikel lees je hoe het kandidaten matchen werkt. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Kandidaateigenschappen
  • Wenselijke eigenschappen in de vacature
  • Matchingsoverzicht zonder sollicitatie

Kandidaateigenschappen

Om een matching te kunnen maken, moeten er kandidaateigenschappen zijn ingesteld in e-UUR. In het artikel Kandidaateigenschappen kun je lezen hoe je kandidaateigenschappen kunt instellen. Daarnaast kun je als leverancier de kandidaateigenschappen invullen. In het artikel Kandidatenpoule kun je lezen hoe je dit kunt doen.

Wenselijke eigenschappen in de vacature

Ook de wenselijke eigenschappen moeten zijn ingesteld, voordat je de kandidaten kunt matchen. Lees in het artikel Wenselijke eigenschappen in de vacature hoe dit werkt.

Als er geen wenselijke eigenschappen zijn ingesteld, maar je maakt toch een match, dan krijg je onderstaande melding.

Matchingsoverzicht zonder sollicitatie

Nadat de kandidaateigenschappen en de wenselijke eigenschappen zijn ingesteld, kun je kandidaten gaan matchen. Ga naar Start > Werving en selectie > Kandidaten matchen

De eerste keer op een dag is dit overzicht leeg. Nadat je een matching hebt gedaan, zie je bij het open van het overzicht de laatste match.

Klik op Kandidaten matchen. Je kunt nu invullen welke vacature je wilt matchen met de kandidaten. Selecteer een vacature en klik op Match met kandidaten.

Je krijgt nu een overzicht met de matches. De kandidaat met de hoogste Matchingscore staat bovenaan. Meer informatie over de matchingscore vind je in het artikel Matchingscore. Daarnaast kun je in de kolom Heeft gesolliciteerd zien of een kandidaat heeft gesolliciteerd op de vacature.

Je kunt alle kandidaateigenschappen die je hebt ingesteld toevoegen aan dit overzicht. Ook kun je filteren en zoeken in dit overzicht.

Klik op de kandidaat om naar het overzicht van kandidaateigenschappen te gaan. Je komt nu in hetzelfde overzicht als van de kandidatenpoule. In het artikel Kandidatenpoule kun je daar meer over lezen.

Door weer op de knop Kandidaten matchen te klikken, kun je een nieuwe vacature kiezen om te matchen.