Eerste urenbriefje aanmaken Eerste urenbriefje aanmaken

Eerste urenbriefje aanmaken

Marel Maathuis Marel Maathuis

Wil je een flexkracht helpen met het aanmaken van een urenbriefje? Je kunt met de flexkracht meekijken door zijn profiel over te nemen via de Helpdesk. Leest voor meer informatie hierover het artikel Kijk met je gebruiker mee

Let op: de flexkracht moet wel de rechten hebben om urenbriefjes aan te mogen maken. Controleer hiervoor het ingestelde urenregistratieproces bij de betreffende inlener. Zie het artikel Processen in urenregistratie.

Stap 1: Neem de flexkracht over met behulp van de Helpdesk. Je ziet het dashboard zoals de flexkracht dit ziet als hij inlogt. Je kunt een nieuw urenbriefje aanmaken via de tegel Uren invullen

Stap 2: Kies een plaatsing en een week waarvoor je de uren wilt invoeren en klik op Aanmaken

Stap 3: Het urenbriefje is aangemaakt. Je kunt deze nu invullen met uren (en eventuele onkosten). Selecteer eerst een datum, daarna een component en vul daarna de gewerkte tijden in. Zie het artikel Hoe kan ik een nieuwe urenregel aanmaken? voor meer informatie over het invullen van een nieuwe urenregel.

Bovenstaand urenbriefje is weergegeven in een tijdspecifieke representatie. Wanneer je met een andere indeling of urenregistratie werkt, kun je dit aanpassen. Lees voor de verschillende mogelijkheden het artikel Urenbriefjes weergaves.

Bovenaan het urenbriefje vind je een standaard tekst. Deze tekst kan de leverancier instellen. Ga hiervoor naar Start > Urenbriefjes > Instellingen. Bij 2 Urenbriefjes kun je bij Standaard tekst voor urenbriefjes een tekst invullen die bovenaan elk urenbriefje zichtbaar is.

Voor urenbriefjes die Xplican gebruiken, kun je een aparte standaard tekst instellen bij 1 Algemeen onder Standaard tekst voor urendeclaraties in combinatie met Xplican.

Opslaan versus aanbieden

Wanneer het urenbriefje is ingevuld, kan het urenbriefje direct aangeboden worden of eerst tussentijds worden opgeslagen. Zodra het urenbriefje opgeslagen is, verschijnt deze met een actie-icoon (getal van het aantal urenbriefjes waarvoor actie nodig is) in het actie-overzicht aan de linkerkant van degene die de uren invoert. Met dit icoon wordt aangegeven dat het urenbriefje nog aangeboden moet worden.

Ook kun je het urenbriefje in de stream zien met een actie-icoon (uitroepteken dat er nog een actie nodig is).

Wordt op de knop Aanbieden geklikt, dan gaat het urenbriefje naar de accordeerder. Je krijgt de volgende melding.

Het actie-icoon verdwijnt en het urenbriefje kun je terugvinden bij de Urenbriefjes in het actie-overzicht.

Het urenbriefje dat net is ingevuld van week 5 heeft nu de status Aangeboden. Door op een regel te klikken, kun je het urenbriefje weer openen en zie je bij de status dat het urenbriefje is aangeboden en uiteindelijk is goedgekeurd door de inlener.

Overige acties

Alle acties die op een urenbriefje gedaan kunnen worden - naast de prominente knoppen Opslaan, Aanbieden en Excel - zijn samengenomen onder de knop Overig. Onder deze knop vind je (een selectie van) de volgende acties.

Sjabloon

Wanneer de flexkracht iedere week vrijwel dezelfde uren maakt, kan hij het urenbriefje opslaan als sjabloon. Bij een volgende keer uren invullen, kan hij dit sjabloon vervolgens toepassen. In het artikel Sjabloon urenbriefje maken kun je meer lezen over sjablonen.

Stuur een bericht

Met deze knop kan de flexkracht een bericht naar de leverancier sturen. Door op deze knop te klikken, krijgt de flexkracht een pop-up waar hij een bericht kan invullen.

Na het klikken op de knop Verstuur, krijgt de flexkracht de volgende melding.

De flexkracht kan zijn bericht terugvinden in het actie-overzicht aan de linkerkant bij Berichten en in de stream aan de rechterkant.

Meer informatie over het berichten overzicht kun je lezen in het artikel Berichtencentrum - Stel een vraag knop. Dit bericht is van het Berichttype Stuur een bericht.

Print

Door op de knop Print te klikken, opent een nieuw tabblad met een printversie van het urenbriefje. Afhankelijk van de status van het urenbriefje, staat er meer informatie in deze printversie.

Bijlage toevoegen

Door op de knop Bijlage toevoegen te klikken, krijg je een pop-up waar je een omschrijving kan invullen en een bestand kan toevoegen. Klik na het toevoegen op Opslaan.

Je krijgt de volgende melding.

Bij het urenbriefje zie je nu een bijlage icoon. Door op dit icoon te klikken, opent het tabblad Bijlagen

Door op de bijlageregel te klikken, opent de bijlage pop-up weer en kun je deze Bewerken of Verwijderen.

In het overzicht van urenbriefjes is de kolom Bijlage beschikbaar. Als er een bijlage bij het urenbriefje beschikbaar is, dan staat hier Ja.

Verwijderen

Met het klikken op de knop Verwijderen, wordt het urenbriefje verwijderd. Je krijgt eerst een bevestiging of je alle uren wilt verwijderen. Klik je dan op Ja, dan wordt het urenbriefje verwijderd. Je krijgt onderstaande melding.

Het urenbriefje kan nu evenuteel opnieuw worden aangemaakt.