Sjabloon urenbriefje maken Sjabloon urenbriefje maken

Sjabloon urenbriefje maken

Marel Maathuis Marel Maathuis

Wil je een sjabloon maken van een urenbriefje? Bijvoorbeeld omdat de flexkracht altijd hetzelfde aantal uren werkt of omdat de inlener altijd hetzelfde aantal uren verwerkt in het gegroepeerde urenbriefje? Maak dan gebruik van het sjabloonurenbriefje.

Let op: periodetotalen en maandbriefjes kunnen geen gebruik maken van een sjabloon. Meer informatie over de verschillende weergaves van urenbriefjes, kun je lezen in het artikel Urenbriefjes weergaves.

Sjablonen opslaan en toepassen

Stap 1: Open een nieuw urenbriefje en vul de uren, looncomponenten en mogelijke projecten in.

Stap 2: Klik op Overig > Opslaan als sjabloon.

Er wordt een kopie van de uren opgeslagen, die je een volgende keer kunt openen. Je krijgt de volgende melding.

Stap 3: Open een nieuw urenbriefje en selecteer Overige acties > Sjabloon toepassen.

De opgeslagen uren worden automatisch in het urenbriefje gezet. Je krijgt de volgende melding.

Het nieuwe urenbriefje kun je eventueel nog aanpassen voordat je het urenbriefje gaat aanbieden.

Sjablonen aanmaken beperken

Het is mogelijk dat je wilt dat niet iedereen een sjabloonbriefje kan aanmaken. Je kunt dit instellen bij de instellingen. Ga naar Start > Urenbriefjes > Instellingen en zet bij 2 Urenbriefjes onder Weergave een vinkje bij Aanmaken sjabloonbriefje alleen door helpdeskgebruikers.

Alleen een leveranciergebruiker met de rol van Helpdeskgebruiker kan nu een sjaboonbriefje aanmaken.