Hoe stel ik in dat een bijlage verplicht is bij een urenbriefje? Hoe stel ik in dat een bijlage verplicht is bij een urenbriefje?

Hoe stel ik in dat een bijlage verplicht is bij een urenbriefje?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Je kunt instellen dat een urenbriefje alleen kan worden aangeboden als er een bijlage is toegevoegd. Dit kun je instellen bij de looncomponenten.

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Looncomponenten en selecteer het looncomponent waarbij een bijlage moet worden toegevoegd. Klik op Bewerken. Selecteer onder Bijlageverplichting of er sprake moet zijn van een verplichte bijlage.

Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• Nee
  • Nee, alleen een attentie
  • Ja

Kies je hier voor Ja, dan is een bijlage verplicht als je dit looncomponent in een urenbriefje selecteert en het urenbriefje aanbiedt zonder een bijlage. Je krijgt onderstaande melding.

Klik op OK en voeg een bijlage toe. In het artikel Eerste urenbriefje aanmaken kun je lezen hoe je een bijlage kunt toevoegen.

Kies je voor Nee, alleen een attentie, dan krijg je bij het aanbieden van het urenbriefje de volgende melding.

Klik je hier op Nee, dan kun je alsnog een bijlage toevoegen. Klik je op Ja, dan wordt het urenbriefje zonder bijlage aangeboden.

Let op: je kunt een bijlage verplicht maken bij een urenbriefje, reserveringsbriefje of onkostenbriefje. Dit is afhankelijk van het looncomponent en of die beschikbaar is in deze briefjes.

Overzicht urenbriefjes

In het overzicht van urenbriefjes is de kolom Bijlage beschikbaar. Als er een bijlage bij het urenbriefje beschikbaar is, dan staat hier Ja.