Hoe kan ik een nieuwe urenregel aanmaken? Hoe kan ik een nieuwe urenregel aanmaken?

Hoe kan ik een nieuwe urenregel aanmaken?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Bij een plaatsing kunnen meerdere looncomponenten zijn toegevoegd (bijvoorbeeld naast 'Normale uren 100%' ook een component 'Overuren 150%' of 'Overuren 200%'). De beschikbare looncomponenten vind je onder Start -> Applicatiebeheer -> Looncomponenten. De flexkracht kan schrijven op beschikbare looncomponenten in de plaatsing.

In een urenbriefje kan de flexkracht op basis van de beschikbare looncomponenten een extra regel toevoegen om op een looncomponent te schrijven. Dit doe je door op de + in het urenbriefje te klikken.

Selecteer eerst een datum. Om een looncomponent te kiezen, klik je in de regel Selecteer een component op het pijltje naar beneden om het drop down menu te openen. In de lijst komen de eerste looncomponenten te staan, met een maximum van 25. Selecteer het gewenste looncomponent.

Wanneer het looncomponent waarop je wilt schrijven hier niet in staat, klik je op de regel. Er verschijnt een cursor. Je kunt nu (een deel van) het looncomponent handmatig invoeren. De matches verschijnen in het dropdownmenu waar je het component kunt selecteren door erop te klikken.

Als het looncomponent waarop je wilt schrijven niet tussen de mogelijkheden staat, is het niet mogelijk hierop uren te schrijven. Controleer of het looncomponent in de plaatsing staat. Alleen op deze looncomponenten kunnen uren worden geschreven.

Wil je voor je flexkrachten een standaard volgorde instellen waarin looncomponenten worden getoond? Lees dan het artikel Looncomponenten automatisch zichtbaar in nieuwe urenbriefjes. Wanneer je naast dezelfde componenten ook vaak dezelfde uren per week schrijft, kun je ervoor kiezen de looncomponenten met bijbehorende uren op te slaan in een sjabloonbriefje. In het artikel Sjabloon urenbriefje maken kun je hierover meer lezen.

Wanneer je het urenbriefje hebt ingevuld, kun je het briefje Opslaan (deze wordt niet doorgezet in het proces) of Aanbieden (het urenbriefje wordt wel doorgezet in het proces).