Kijk met je gebruiker mee Kijk met je gebruiker mee

Kijk met je gebruiker mee

Marel Maathuis Marel Maathuis

In e-UUR kun je gemakkelijk met alle gebruikers meekijken, bijvoorbeeld wanneer zij een vraag hebben. Je kunt namelijk een gebruiker overnemen en ziet dan precies wat de gebruiker ook ziet. Deze mogelijkheid is beschikbaar voor de leverancier en de bemiddelaar.

De volgende onderwerpen worden in dit artikel behandeld.

• Overnemen gebruiker
    • Rolwisseling
  • Bemiddelaar

Overnemen gebruiker

Stap 1:

Ga in e-UUR naar Start > Helpdesk of klik op de tegel e-UUR helpdesk

Kun je in het menu niet kiezen voor Helpdesk en heb je geen e-UUR Helpdesk tegel op je dashboard? Controleer dan onder Rollen en autorisaties of je de juiste rechten hebt.

Stap 2:

Je kunt nu filteren op een bemiddelaar, inlener of inlener afdeling. Daarna worden alleen die gebruikers die onder het filter vallen getoond onder Gebruikers

Stap 3:

Selecteer vervolgens een bemiddelaargebruiker, inlenergebruiker of flexkracht en klik op Overnemen.

Wil je snel selecteren op alleen beheerders bij de gebruikers? Vul dan een + in bij het gebruikersveld.  Je ziet nu alleen gebruikers die beheerder zijn.

Het dashboard is nu exact hetzelfde als het dashboard van de gebruiker, inclusief al zijn data. Je kunt dus gemakkelijk met hem meekijken en zo eventuele vragen snel en efficiënt samen met hem oplossen.

Rolwisseling

Een gebruiker kan meerdere accounts hebben. De gebruiker kan dan als hij wil wisselen tussen de verschillende accounts dit gemakkelijk doen door bovenaan het dasboard op de twee pijltjes te klikken.

Als je een gebruiker overneemt via de helpdesk is dit wisselen niet mogelijk. Je krijgt dan de volgende melding.

Wil je een ander account van dezelfde gebruiker overnemen, ga dan eerst terug naar de helpdesk en kies het andere account.

Bemiddelaar

Ook de bemiddelaar kan via een helpdesk gebruikers overnemen. Dit kun je instellen voor alle bemiddelaars of apart voor een specifieke bemiddelaar.

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Instellingen. Selecteer onder Algemeen bij Helpdesk beschikbaar voor  bemiddelaar Ja als de helpdesk mogelijkheid voor alle bemiddelaars beschikbaar mag zijn. Klik daarna op Opslaan

Daarnaast kun je dit per bemiddelaar instellen. Ga naar Start > Bemiddelaars en open de bemiddelaar bij wie je dit wilt instellen. Klik op Bewerken en selecteer Ja bij Helpdesk.

Klik daarna op Opslaan. Na het opslaan krijg je onderstaande melding.

De bemiddelaargebruiker heeft nu de Rol van Helpdesk beschikbaar. Open de bemiddelaargebruiker, klik op Bewerken, zet een vinkje voor Helpdesk en klik op Opslaan.

De bemiddelaar kan nu via Start > Helpdesk of de tegel e-UUR helpdesk een inlener of flexkracht overnemen. De bemiddelaar die een gebruiker overneemt, kan dezelfde acties doen als die gebruiker zelf (afhankelijk van de rollen van de gebruiker). Er zijn geen beperkingen voor de bemiddelaar.