Instellingen (urenregistratie) Instellingen (urenregistratie)

Instellingen (urenregistratie)

Marel Maathuis Marel Maathuis

In e-UUR kun je verschillende opties instellen onder Start > Urenbriefjes > Instellingen. Voor veel van die instellingen is een apart artikel beschikbaar. Klik op het boek-icoon naast de instellingen om naar het artikel in de kennisbank te gaan. Voor de overige instellingen waarvoor geen apart artikel beschikbaar is, vind je hieronder een korte uitleg.

Let op: mogelijk zijn niet alle instellingen beschikbaar in jouw e-UUR omgeving. Dit is afhankelijk van de modules die je gebruikt.

Urenbriefjes

Bij 2 Urenbriefjes vind je de volgende instellingen.

Weergave

Onder Weergave.

Afronding van tijden Kies hoe je de tijden wilt afronden. Bijvoorbeeld op 30 minuten, een kwartier, vijf minuten of per minuut.
Attenderen op declaratieperiode declaraties automatisch goedkeuren Je krijgt een signalering als er urenbriefjes of onkostenbriefjes worden aangeboden na het automatisch goedkeuren van de urenbriefjes.
Tijdsverschil (in minuten) voor het afronden van tijden Deze instelling geeft aan waar de afronding bij tijden moet liggen. Als je hier niets ingeeft, rond e-UUR de tijden automatisch af.
Zichtbaarheid tarief en brutoloon voor inlener
Selecteer of, en zo ja welke gegevens inzichtelijk zijn voor een inlener: geen, alleen tarief, alleen brutoloon of beide. (Dit kun je ook bij de inlener instellen).

Proces

Onder Proces.

Geschreven tijden mogen elkaar overlappen In sommige situaties is het mogelijk dat geschreven tijden elkaar overlappen. Deze optie maakt het mogelijk om deze uren in te vullen in een urenbriefje.
Lege urenbriefjes mogen niet aangeboden worden Zet een vinkje als je wilt dat een urenbriefje met 0 uren niet mag worden aangeboden om goed te keuren. De gebruiker die het urenbriefje met 0 uren wil aanbieden, kan een urenbriefje dan niet doorzetten in het proces.
Afstandsverschil (in kilometers) voor het valideren van de locatie van een medewerker Deze instelling geeft aan waar de afronding bij afstanden moet liggen. Als je hier niets ingeeft, rond e-UUR deafstanden automatisch af.
Uren invullen badge: Eerst een plaatsing selecteren Zorg dat de uren van de flexkracht binnenkomen op de juiste plaatsing, door de gebruiker die de uren invult eerst een plaatsing te laten kiezen.

Reserveringsbriefjes

Bij 3 Reserveringsbriefjes vind je onder Proces de volgende instellingen.

Maximaal aantal reserveringsuren per dag Wanneer gewenst, kun je hier het maximaal aantal reserveringsuren per dag invoeren.