Wat zijn actuele urenbriefjes, reserveringsbriefjes of onkosten? Wat zijn actuele urenbriefjes, reserveringsbriefjes of onkosten?

Wat zijn actuele urenbriefjes, reserveringsbriefjes of onkosten?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Zowel de leverancier als de bemiddelaar kunnen de tegels Actuele urenbriefjes en Actuele reserveringsbriefjes op het dashboard hebben. De leverancier heeft daarnaast nog de tegel Actuele onkosten beschikbaar.

Je kunt dit instellen onder Start > Dashboard > Badge rechten. In het artikel Badge rechten kun je meer lezen over de tegels op het dashboard van de leverancier en de bemiddelaar.

Door te klikken op een tegel krijg je een overzicht van urenbriefjes, reserveringsbriefjes of onkostenbriefjes die de leverancier of bemiddelaar moet accorderen. Via het proces waarbij een bemiddelaar of leverancier moet accorderen, komen er briefjes in dit overzicht terecht.

Een leverancier kan niet alleen urenbriefjes accorderen, maar je kunt ook instellen dat de leverancier de urenbriefjes mag wijzigen. Je kunt dit instellen bij Start > Urenbriefjes > Instellingen bij 2 Urenbriefjes onder Proces.

Zet een vinkje bij Wijzigen door leverancier bij accorderen en klik op Opslaan. De leverancier kan nu de uren van een urenbriefje wijzigen en daarna goedkeuren.

Leverancier moet extra accorderen

Daarnaast heb je voor de leverancier de mogelijkheid om, onafhankelijk van het proces, in te stellen dat urenbriefjes, reserveringsbriefjes of onkostenbriefjes extra door de leverancier moeten worden geaccordeerd. Ga naar Start > Urenbriefjes > Instellingen of de looncomponenten om dit in te stellen.

Selecteer Altijd, Nooit of Automatisch voor het goedkeuren. Automatisch betekent dat het wel of niet goedkeuren van een briefje wordt bepaald door de instellingen bij de looncomponenten. Als er geen optie is geselecteerd, dan is de standaard werkwijze automatisch.

Onkostenbriefjes

Voor onkostenbriefjes kun je dit instellen bij 4 Onkostenbriefjes onder Proces Accordering onkostenbriefje door leverancier.

Urenbriefjes

Voor de urenbriefjes kun je dit instellen bij Start > Urenbriefjes > Instellingen bij 2 Urenbriefjes onder Proces. Zet een vinkje bij Accordering door leverancier.

Voor de urenbriefjes kun je dit ook per inlener of plaatsing instellen. Ga hiervoor naar Start > Inleners of Start > Plaatsingen en selecteer de inlener of plaatsing. Klik op Bewerken en selecteer onder Instellingen - Urenregistratie bij Accordering door leverancier Altijd, zodat de urenbriefjes ook nog door de leverancier goedgekeurd moeten worden.

Klik daarna op Opslaan.

Looncomponenten

Ga voor de looncomponenten naar Start > Applicatiebeheer > Looncomponenten en open een looncomponent. Klik op Bewerken en selecteer Ja bij Accordering leverancier verplicht

Klik daarna op Opslaan.

Actuele urenbriefjes, reserveringsbriefjes en onkosten

Door te klikken op de tegel Actuele urenbriefjes, Actuele reserveringsbriefjes of Actuele onkosten krijg je een overzicht van de briefjes die de leverancier of bemiddelaar moet accorderen.

In het overzicht van actuele urenbriefjes, reserveringsbriefjes of onkosten kun je aan de Status zien of het gaat om een extra accordering van de leverancier. De Status is dan Aangeboden aan leverancier.