MySolution - CAO informatie uit MSF in de onboarding MySolution - CAO informatie uit MSF in de onboarding

MySolution - CAO informatie uit MSF in de onboarding

Marel Maathuis Marel Maathuis

In de onboarding kan het uurloon automatisch worden ingevuld op basis van de CAO informatie uit Mysolution. In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld.

• Activatie
  • Overzicht CAO's
  • Beperkt aantal CAO's per inlener
  • Onboardingstype inrichten
    • Formulierconfiguratie
    • Bewerkingsdefinitie
    • Instellingen
  • Onboarding doorlopen

Activatie

In e-UUR moet het gebruik van de CAO informatie uit MSF worden ingesteld. Dit kun je instellen bij de leverancierseenheden. Hiervoor moeten er in Mysolution coworker credentials beschikbaar zijn.

Ga naar Start > Bedrijfsgegevens en open een bestaande leverancierseenheid of maak een nieuwe aan. Klik op Bewerken en vul onder Gebruikersnaam (coworker) de gebruikersnaam van de Mysolution coworker in. Vul daarnaast onder Wachtwoord (coworker) het wachtwoord van die gebruiker in. Selecteer Ja bij CAO gegevens koppelen met Mysolution. Door deze optie op Nee te zetten, kun je de CAO functionaliteit voor deze leverancierseenheid uitschakelen.

Klik daarna op Opslaan.

Let op: het is niet mogelijk om deze koppeling binnen dezelfde e-UUR omgeving te gebruiken tegelijk met de koppeling van CAOloon. Je krijgt dan onderstaande melding. Meer informatie daarover vind je in het artikel Caoloon in de onboarding.

Overzicht CAO's

Als de leverancierseenheid is ingesteld, krijg je een overzicht van CAO's uit Mysolution beschikbaar in e-UUR. Hiervoor moet je een keer opnieuw inloggen in de e-UUR omgeving. Nadat je opnieuw bent ingelogd, vind je onder Start > Applicatiebeheer > Mysolution > Mysolution: CAO's het overzicht van CAO's terug.

Elke 1e dag van de maand en elke maandag worden deze gegevens automatisch door e-UUR gesynchroniseerd. Op deze manier heb je altijd de meest recente CAO beschikbaar in e-UUR. Deze CAO's worden vervolgens in de onboarding gebruikt.

Het is ook mogelijk om deze gegevens handmatig te synchroniseren. Klik dan op Synchroniseer met Mysolution.

Beperkt aantal CAO's per inlener

Per inlener kun je instellen dat er in de onboarding een selectie van CAO's beschikbaar is om uit te kiezen. Je hoeft dan niet door de hele lijst van alle CAO's, maar ziet alleen de CAO's die aan de inlener zijn toegekend. Je kunt dit instellen bij de inlener.

Ga naar Start > Inleners en open de inlener. Klik op Overig > CAO

Je kunt nu CAO's selecteren en toevoegen door op Regel toevoegen te klikken. Klik daarna op Opslaan.

Zijn er geen CAO‘s ingevuld bij een inlener, dan wordt de volledige lijst van CAO's getoond in de onboarding.

Onboardingstype inrichten

Je kunt nu het onboardingstype inrichten zodat de CAO's vanuit MSF gebruikt kunnen worden in de onboarding. Ga naar Start > Flexkracht-onboarding > Onboardingstypes of Start > Inlener-onboarding > Onboardingstypes en open het onboardingstype waarbij je de CAO's uit MSF wilt gebruiken.

Voor de rest van dit artikel wordt de flexkracht-onboarding gebruikt. Alles wat hiervoor geldt, werkt op dezelfde manier voor de inlener-onboarding.

Formulierconfiguratie

Ga naar 2 Formulierconfiguratie. Hier is nu onder Beschikbare velden een extra groep Cao loon bepaling beschikbaar met daaronder de velden die je nodig hebt.

Plaats de volgende velden in het formulier voor een juiste werking van de CAO's uit MSF. Zorg ervoor dat deze op onderstaande volgorde worden geplaatst in het formulier.

1. CAO (cao loon bepaling)
  2. Startdatum (standaard beschikbaarheid)
  3. Loontabel
  4. Functie (cao loon bepaling)
  5. Functieschaal
  6. Geboortedatum (standaard beschikbaarheid)
  7. Werkweek
  8. Periodiek
  9. Bruto uurloon (decimaal veld; zelf toe te voegen)
  10. Startdatum CAO (datum veld; zelf toe te voegen)
  11. Einddatum CAO (datum veld; zelf toe te voegen)

Let op: de velden Bruto uurloon, Startdatum CAO en Einddatum CAO moeten altijd als laatste worden geplaatst voor een juiste werking.

Bewerkingsdefinitie

Nadat de velden in het formulier zijn geplaatst kun je onder 3 Bewerkingsdefinitie de velden toevoegen, zodat die ingevuld kunnen worden.

Het veld Bruto uurloon  moet je hier niet toevoegen. Deze worden automatisch ingevuld. Het is af te raden om het mogelijk te maken om het veld Bruto uurloon te laten wijzigen door de gebruiker. Je kunt namelijk niet zien wie, welke wijziging heeft gemaakt. Deze wijziging wordt niet apart bijgehouden. Wel kun je in het gegenereerde rapport het oorspronkelijk berekende bruto uurloon terugvinden.

Automatische invoer instellen

Ga nadat je de velden hebt toegevoegd aan de Bewerkingsdefinitie naar 4 Instellingen. Selecteer onder Automatische invoer van gegevens Ja. Je kunt nu regels toevoegen. Klik op Regel toevoegen.

Selecteer bij Type Cao Mysolution.

Je kunt nu de elementen van de automatische invoer koppelen aan de velden uit het formulier. Selecteer bij de elementen, het veld uit de formulierconfiguratie dat erbij hoort. Door deze velden aan elkaar te koppelen, kun je in de onboarding de juiste gegevens selecteren.

Klik daarna op Opslaan.

Het onboardingstype is nu ingericht om te gebruiken in combinatie met de CAO's uit MSF. Klik op Opslaan om het onboardingstype op te slaan.

Onboarding doorlopen

Afhankelijk van het gekozen onboardingsproces kun je een onboarding starten. Meer informatie hierover vind je in het artikel Hoe te starten met Onboarding?. Vul de onboarding in.

Als er bij de inlener CAO's zijn toegekend, dan zijn alleen die CAO's beschikbaar. Hierbij moet de inlener bekend zijn in de onboarding. Dit kan als de inlener de onboarding start of als het veld inlener wordt ingevuld in de onboarding.

In de onboarding worden de velden Periodiek en Bruto uurloon opgehaald door de koppeling met MSF. Ook de Startdatum en Einddatum van de CAO worden automatisch in de onboarding ingevuld. De overige velden worden vanuit e-UUR gevuld.

Zodra alle velden voor de  berekening van het bruto uurloon zijn ingevuld, wordt de berekening gedaan en wordt het Bruto uurloon ingevuld.