Sollicitatie automatisch invullen met CV Sollicitatie automatisch invullen met CV

Sollicitatie automatisch invullen met CV

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het invullen van een sollicitatie kan nog gemakkelijker door het toevoegen van een CV en de gegevens automatisch uit te laten lezen. Een kandidaat hoeft zo zelf minder gegevens in te vullen. Je kunt dit instellen bij het sollicitatietype. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt instellen en hoe dit werkt. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Instellen automatische CV interpretatie
  • Kandidaateigenschappen CV
  • CV toevoegen bij de sollicitatie
    • Downloaden CV's
  • Gegevens uit het CV

Instellen automatische CV interpretatie

Ga naar Start > Werving en selectie > Sollicitatiebeheer > Sollicitatietypes. Maak een nieuw sollicitatietype aan of open een bestaand sollicitatietype.

Bij Algemeen onder Instellingen kun je aangeven of je wilt dat een kandidaat bij het reageren op een sollicitatie de mogelijkheid krijgt om zijn CV toe te voegen. Zet een vinkje bij Gebruik automatische CV interpretatie.

Vul het sollicitatietype verder naar wens in en klik op Opslaan.

Kandidaateigenschappen CV

Voor het uitlezen van een CV zijn specifieke kandidaateigenschappen beschikbaar. Ga naar Start > Werving en selectie > Kandidaateigenschappen. Aan de linkerkant vind je de verschillende persoonseigenschappen die beschikbaar zijn.

De persoonseigenschappen die je kunt gebruiken voor het uitlezen van een CV vind je hieronder.

Voeg de gewenste persoonseigenschappen toe bij de kandidaateigenschappen en eventueel in het vacaturetype voor de wenselijke eigenschappen en in het sollicitatietype voor de opgevraagde eigenschappen. Meer informatie over kandidaateigenschappen kun je lezen in het artikel Kandidaateigenschappen.

CV toevoegen bij de sollicitatie

Nadat bij het sollicitatietype is ingesteld dat er gebruik wordt gemaakt van automatische CV interpretatie, krijg je bij het solliciteren een pop-up.

Klik op Solliciteer bij een vacature. Je krijgt onderstaande pop-up. Klik op Upload en voeg je CV toe. Klik daarna op Doorgaan.

Klik op Overslaan als je geen CV wilt toevoegen. Je kunt de sollicitatie dan handmatig helemaal invullen.

Nadat je op Doorgaan klikt, krijg je onderstaande melding.

Als je een PDF-bestand toevoegt zonder tekst, maar met alleen een plaatje, dan krijg je onderstaande melding. Zorg ervoor dat de PDF uit tekst bestaat.

De velden van de sollicitatie zijn nu ingevuld met de gegevens uit het toegevoegde CV. Controleer de gegevens, vul eventuele andere gegevens in en klik op Solliciteer om de sollicitatie te versturen.

Downloaden CV's

De leverancier, bemiddelaar of inlener kunnen vanuit het overzicht van de sollicitaties meerdere CV's tegelijk downloaden uit verschillende sollicitaties. In het artikel Meerdere CV's tegelijk downloaden kun je lezen hoe je dit kunt doen.

Gegevens uit het CV

Alle kandidaatgegevens en kandidaateigenschappen worden opgeslagen, niet alleen de gegevens die in de sollicitatie worden opgevraagd.

Voorbeelden

Een adres van een kandidaat hoef je niet expliciet in het sollicitatietype te zetten. De gegevens komen automatisch vanuit het CV (als daar het adres in staat) in e-UUR bij de kandidaat (Start > Werving en selectie > Kandidaten).

Let op: een tussenvoegsel wordt bij de achternaam gezet. Dit kun je handmatig aanpassen bij de kandidaat. Ga naar Start > Werving en selectie > Kandidaten, open de kandidaat en klik op Bewerken. Wijzig de achternaam en klik op Opslaan.

Bij de Kandidaateigenschappen (Start > Werving en selectie > Kandidaateigenschappen) zijn de kandidaateigenschappen toegevoegd die automatisch uit een CV kunnen worden gelezen.

De kandidaateigenschappen van het CV zijn echter niet ingevuld als Wenselijke eigenschappen in de vacature en Opgevraagde eigenschappen in de sollicitatie. Ondanks dat bij de sollicitatie niet de eigenschappen worden uitgevraagd, kan de flexkracht deze gegevens wel terugvinden bij Mijn eigenschappen (voor zover die gegevens in het CV stonden).

Een kandidaat kan deze gegevens aanvullen en wijzigen. Bij een volgende sollicitatie waarbij wel gebruik wordt gemaakt van Wenselijke eigenschappen in de vacature en Opgevraagde eigenschappen in de sollicitatie kunnen deze eigenschappen dan worden gebruikt voor de Matchingscore. Lees hier meer in het artikel Kandidaateigenschappen.