Inleiding inlener-onboarding Inleiding inlener-onboarding

Inleiding inlener-onboarding

Marel Maathuis Marel Maathuis

Met de inlener-onboarding kun je gemakkelijk inleners in e-UUR inschrijven waarbij je dit proces volledig naar eigen wens kunt inrichten. Het proces is te vergelijken met de flexkracht-onboarding.

Wil je meer weten over de flexkracht-onboarding? Lees dan het artikel Inleiding Onboarding. Hier vind je ook de basis voor hoe een onboarding werkt. In dit artikel leggen we specifiek meer uit over de inlener-onboarding.

Inlener-onboardingstype instellen

Ga naar Start -> Inlener-onboarding -> Onboardingstypes. Hier kun je het onboardingstype instellen.

Processen

Voor de inlener-onboarding zijn verschillende processen mogelijk.

1. Leverancier vult in, inlener vult aan, leverancier accordeert.
  2. Bemiddelaar vult in, inlener vult aan, leverancier accordeert.
  3. Bemiddelaar vult in, inlener vult aan, bemiddelaar vult aan en accordeert.
  4. Bemiddelaar vult in, leverancier accordeert.
  5. Bemiddelaar vult in, leverancier vult aan, inlener vult aan, leverancier accordeert.

In het artikel Inlener-onboarding: processen vind je meer informatie over de inlener-onboarding processen.

Klik op de knop Nieuw voor het toevoegen van een nieuw inlener-onboardingstype. Vul een naam in, kies een onboardingsproces en klik op Opslaan

Nadat je het type hebt opgeslagen, kun je op de knop Bewerken klikken om de inlener-onboarding verder in te richten.

Het inrichten van de inlener-onboarding bestaat (grotendeels) uit dezelfde stappen als het inrichten van een flexkracht-onboarding. Hieronder worden die stappen kort uitgelegd.

Stap 1: Algemeen

In deze stap kun je de digitale ondertekening en het exportmoment instellen.

Selecteer bij Ondertekening Ja als je wilt dat de documenten worden ondertekend. Kies daarnaast wanneer de inschrijving klaar wordt gezet voor export onder Export moment.

Meer informatie over de digitale ondertekening kun je lezen in het artikel Onboarding: digitale ondertekening.

Stap 2: Formulierconfiguratie

Klik op het getal 2 om deze stap aan te passen. In deze stap kun je de gegevens selecteren die je voor de inschrijving van een inlener nodig hebt. Voor de eerste stap van het formulier is een aantal velden vooraf geselecteerd. Deze kunnen naar wens worden aangepast.

Een groep of veld kan in het Formulier worden verwijderd/aangepast door op het kruisje/tandwiel te klikken. Aan de linkerkant staan de Beschikbare velden die kunnen worden gebruikt voor het formulier. Je kunt velden in het formulier plaatsen door een veld aan te klikken en te verslepen naar het formulier. Ook heb je hier de mogelijkheid om zelf een veld, bijlage, akkoord of tabel toe te voegen.

In het artikel  Onboarding: Formulierconfiguratie (stap 2) kun je meer lezen over hoe je een formulier naar wens in kunt richten.

Stap 3: Bewerkersdefinitie

Klik op het getal 3 om deze stap aan te passen.

Hier vind je een overzicht van de verschillende stappen in het onboardingsproces. Dit overzicht verschilt per onboardingstypeproces (zoals gekozen in stap 1).

In het artikel Onboarding: Bewerkingsdefinitie (stap 3) kun je lezen over hoe je aan kunt geven wie velden in het formulier mag wijzigen in een bepaalde stap van het onboardingproces.

Stap 4: Instellingen

Door op het getal 4 te klikken, kun je selecteren of je gebruik wilt maken van Documentgeneratie en/of een inschrijfkaart

Lees hier meer over in het artikel Onboarding: Instellingen (stap 4)

Stap 5: Importdefinitie

Deze stap is nog niet van toepassing.

Stap 6: Exportdefinitie

Hier kun je kiezen voor niet exporteren of naar een bestand exporteren van de inlener-onboarding.

Lees meer over het exporteren van een onboarding in het artikel Onboarding: Exportdefinitie (Stap 6)

Let op: het is op dit moment nog niet mogelijk om een inlener-onboarding naar de backoffice te exporteren.

Tegels op het dashboard leverancier

Klik op Opslaan nadat alle stappen zijn ingesteld. Het onboardingstype is nu opgeslagen.

Als bij stap 1 is gekozen voor het proces Leverancier vult in, inlener vult aan, leverancier accordeert, dan heeft de leverancier nu een tegel Nieuwe inlener-onboarding op zijn dashboard.

De tegel Nieuwe inlener-onboarding is alleen zichtbaar als er tenminste 1 inlener-onboardingstype met het proces Leverancier vult in, inlener vult aan, leverancier accordeert in de e-UUR omgeving staat (onder Start -> Inlener-onboarding -> Onboardingstypes).

Daarnaast is er ook een tegel voor de lopende Inlener-onboardingen.

Klik op de getallen om naar het overzicht te gaan van lopende onboardingen of om naar het overzicht te gaan waar actie is vereist door de leverancier.

Bemiddelaar onboardingstype toevoegen

De bemiddelaar kan een nieuwe inlener inschrijven als er een onboardingstype die de bemiddelaar start beschikbaar is (onder Start -> Inlener-onboarding -> Onboardingstypes) en is toegevoegd bij de bemiddelaar.

Ga hiervoor naar Start -> Bemiddelaars en selecteer de bemiddelaar. Klik op Bewerken. Zet onder Inlener-onboardingstypes een vinkje voor de onboardingstypes die beschikbaar moeten zijn voor de geselecteerde bemiddelaar.

Klik op Opslaan.

Via de Helpdesk kun je de bemiddelaar overnemen. De bemiddelaar heeft nu ook de tegels Nieuwe inlener-onboarding en Inlener-onboardingen op zijn dashboard.

Inlener-onboarding starten

Door op de tegel Nieuwe inlener-onboarding te klikken kan de leverancier of bemiddelaar een nieuwe inlener-onboarding starten. Afhankelijk van het gekozen proces in stap 1 gaat de onboarding het proces door en kunnen de leverancier, bemiddelaar en/of inlener de onboarding invullen.

Na het aanmaken van een inlener, ontvangt de contactpersoon een e-mail met de inloggegevens en een link waarmee een wachtwoord kan worden aangemaakt. Daarna kan de inlenergebruiker inloggen in e-UUR.

Let op: is de inlener aangemaakt en wordt de lopende onboarding verwijderd, dan moet de inlener ook handmatig worden verwijderd uit het overzicht van de inleners (Start -> Inleners selecteer inlener en klik op Verwijderen).

Rollen en autorisatie-eenheden

Een inlenergebruiker in de onboarding krijgt automatisch alle rollen die andere inlenersgebruikers ook in e-UUR hebben. Daarnaast wordt ook automatisch een autorisatie-eenheid Algemeen aangemaakt.

Wil je de rollen of autorisatie-eenheid anders ingesteld hebben, dan kun je dit handmatig wijzigen bij de inlener. Lees het artikel Rollen en autorisaties (inlener) voor meer informatie.

Is er gekozen voor een onboardingsproces waarbij de inlener de onboarding moet invullen, dan kan de nieuwe inlenergebruiker nadat hij is ingelogd in e-UUR vanuit de stream direct zijn eigen onboarding openen.

Daarnaast kun je vanuit het actieoverzicht het Inlener-onboarding Overzicht openen.

In het overzicht kan de inlener zien of hij nog een actie heeft voor de onboarding en deze vervolgens uitvoeren.

Afsluiten inlener-onboarding

Nadat de hele onboarding is doorlopen, wordt de onboarding afgesloten. Wordt de onboarding (vaak) niet afgerond door verschillende gebruikers? Dan kun je automatische herinneringen instellen, zodat een gebruiker geattendeerd wordt dat hij de onboarding moet invullen. In het artikel Automatische herinneringen in de onboarding kun je lezen hoe je dit kunt instellen.