Onboarding inrichten Onboarding inrichten

Onboarding inrichten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Met voorbereiding van de benodigde informatie binnen de organisatie kun je aan de slag met het inrichten van een onboarding binnen e-UUR.

De configuratie van onboarding bestaat uit de volgende zes stappen:

1. Algemeen; het invullen van naam, proces en specifieke procesvoorkeuren zoals digitale ondertekening.

2. Formulierconfiguratie; welke velden komen waar in het formulier te staan.

3. Bewerkingsdefinitie; welke velden worden door wie (eventueel verplicht) ingevuld.

4. Instellingen; activeren van contractgeneratie en/of inschrijfkaart en als document in het dossier opnemen.

5. Import

6. Export

Je start een nieuw type onboarding door te gaan naar Start > Flexkracht-onboarding > Onboardingstypes of Start > Inlener-onboarding > Onboardingstypes

Enkele uitgangspunten van de onboarding module

• Standaard zijn alle velden en groepen zichtbaar voor iedereen.
  • Wijzigingen aan het onboardingstype worden niet direct zichtbaar op al aangemaakte onboardingen. Elke onboarding is gekoppeld aan een versie van het onboardingstype. Om wijziging door te voeren op een al aangemaakte onboarding moet je die specifieke onboarding expliciet updaten naar de laatste versie. In het artikel Hoe kan ik een onboardingstype wijzigen en daarna een lopende onboarding updaten? kun je lezen hoe je dit precies kunt doen.

Elk onderdeel van de onboarding wordt in een kennisbankartikel beschreven waardoor je eenvoudig van A tot Z een eigen onboarding kunt inrichten.

Tip: heb je een onboardingstype en wil je een nieuw, vergelijkbaar onboardingstype maken met hetzelfde proces? Klik het onboardingstype aan en klik daarna op Overig > Kopiëren. Er wordt een kopie gemaakt van het onboardingstype en die kun je eenvoudig verder aanpassen.

Verder met stap 1: Algemeen