Rollen en autorisaties (inlener) Rollen en autorisaties (inlener)

Rollen en autorisaties (inlener)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Rollen

Een inlenergebruiker kan verschillende rollen hebben. Voor iedere gebruiker moet minimaal één rol geselecteerd worden, maar je kunt inlenergebruikers ook meerdere rollen toekennen. Hieronder worden de verschillende rollen met de bevoegdheden toegelicht. Daarnaast zijn er specifieke rollen voor modules.

Accordeerder urenregistratie

Met deze rechten krijgt de inlener de mogelijkheid om urenbriefjes te accorderen of aan te maken. Dit is afhankelijk van het urenbriefjesproces.

Applicatiebeheerder (inlener)

Met deze rechten krijgt de inlener de mogelijkheid om extra gebruikers aan te maken en bedrijfsgegevens te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan een manager die deze rechten krijgt om zijn collega’s aan te maken als accordeerder. Het tabblad Beheer is beschikbaar.

Budgetverantwoordelijke

Deze rol geeft een inlenergebruiker de mogelijkheid budgetten in te zien en te beheren.

Medewerker e-UUR urenregistratie

Met deze rechten kan de gebruiker alleen urenbriefjes bekijken. Het is voor deze gebruiker dus niet mogelijk om urenbriefjes te accorderen of aan te maken. Deze rol is een meekijk-functionaliteit voor administratieve doeleinden.

Plaatsingsbeheerder

Deze rol geeft de inlenergebruiker de mogelijkheid om een aanvraag plaatsingswijziging te doen.

Module werving en selectie

HR medewerker (inlener)

Deze rol is nodig voor het gebruiken van de module werving en selectie.

Module onboarding

Beheerder digitale inschrijvingen (inlener)

Met deze rechten kan de inlener digitale inschrijvingen (onboardingen) aanmaken en mutaties op inschrijvingen doen die vervolgens benodigd zijn.

Module dossier en digitaal ondertekenen

Dossier gemachtigde

Met deze rechten kan de inlener eigen documenten in het dossier inzien. Deze rol is nodig wanneer de inlener bijvoorbeeld verschillende documenten in het dossier heeft staan zoals bijvoorbeeld plaatsingsbevestiging. Facturen kun je niet inzien met deze rol, hiervoor is een separate rol beschikbaar. Documenten die bij het dossieritemtype als vertrouwelijk zijn aangemerkt, kun je niet zien met deze rol.

Extern dossier gemachtigde

Met deze rechten kan de inlener ook de dossiers van de flexkrachten inzien. De inlener kan bijvoorbeeld inzicht krijgen in de loonstroken en het arbeidscontract van de flexkrachten. Per dossieritemtype kun je dit zelf bepalen.

Digitale ondertekening gemachtigde (inlener)

Met deze rechten kan de inlener documenten ondertekenen. Hierbij is het wel nodig dat er een mobiel nummer is ingevuld.

Vertrouwelijk intern Dossier gemachtigde

Met deze rol kun kun je gebruikers toegang geven tot documenten die bij het dossieritemtype als vertrouwelijk zijn aangemerkt.

Beheerder facturen (inlener)

Voor alle gebruikers die facturen mogen inzien. Deze rol werkt uitsluitend in combinatie met documenten binnen het standaard dossieritemtype 'Factuur'. Hiermee kun je de gebruikers exclusief toegang geven tot de facturen onder de inlener zonder inzichtelijkheid te geven op andere documenten.

Module CMS

Er is geen aparte rol voor de inlener om deze module te gebruiken. De inlener met één van bovenstaande rollen kan de module CMS gebruiken.

Instellen rollen

Ga naar Start > Inleners en klik de inlener aan bij wie je de rollen van de inlenergebruiker wilt instellen. Klik onderaan op het tabblad Inlenergebruikers

Klik de inlenergebruiker aan en klik daarna op de knop Bewerken. Zet vinkjes voor de juiste rollen en klik op Opslaan.

Je kunt een rol ook aan alle of meerdere inleners tegelijk toekennen of verwijderen. In het artikel Inlenerrollen in bulk toekennen of verwijderen lees je hoe dit werkt.

Authorisatie-eenheden

Een inlener kan opgedeeld zijn in verschillende autorisatie-eenheden. Denk hierbij aan verschillende afdelingen van een inlener, waar per afdeling een ander persoon de rechten heeft om uren te accorderen. Om deze structuur op te zetten is het nodig dat de plaatsingen ook aan de juiste autorisatie-eenheid gekoppeld zijn.

Tip:

Activeer de optie Gekoppeld aan alle authorisatie-eenheden voor de gebruikers waarvan je weet dat deze personen alle informatie mogen inzien. Nieuw aangemaakte autorisatie-eenheden zullen automatisch aan dit profiel gekoppeld worden.

De rollen van de standaard processen in Mid-Office zijn apart vermeld ten opzichte van de rollen van de bedrijfsprocessen. Bij iedere gebruiker in Mid-Office is er een scheiding hiertussen en kun je ook per rol zien bij welk bedrijfsproces deze hoort.