Contracturen in urenbriefje Contracturen in urenbriefje

Contracturen in urenbriefje

Marel Maathuis Marel Maathuis

In een urenbriefje kun je de contracturen tonen. Dit kan handig zijn, zodat een flexkracht weet voor hoeveel uren hij een contract heeft. In dit artikel kun je lezen hoe je dit kunt uitstellen en hoe dit eruit ziet.

Instellen contracturen

Ga naar Start > Urenbriefjes > Instellingen. Hier vind je bij 1 Algemeen in de groep Contracturen de optie Contracturen zichtbaar in urenbriefjes. Zet hier een vinkje en klik op Opslaan.

In de plaatsing kun je de contracturen instellen voor het urenbriefje. Ga naar Start > Plaatsingen en open de plaatsing. Klik op Bewerken en vul onder Contracturen het aantal uren in. Vul daarnaast onder Contracturen per de periode in. Klik daarna op Opslaan.

Meer informatie over de overige instellingen voor de contracturen controle kun je lezen in het artikel Instellingen voor contracturen.

Contracturen in het urenbriefje

De contracturen zullen nu zichtbaar zijn in het urenbriefje. Hieronder vind je een voorbeeld van een urenbriefje met 40 contracturen, waarbij er 32 uur zijn ingevuld.

Afhankelijk van de periode van het urenbriefje worden de contracturen opgeteld. Dit betekent dat voor een periodebriefje van 4 weken, het aantal contracturen vermenigvuldigd met 4 wordt getoond.

Let op: voor urenbriefjes die niet voldoen aan de drempelwaarde, zijn de contracturen ook niet zichtbaar in het urenbriefje. Zie voor meer informatie het artikel Instellingen voor contracturen.

Controle contracturen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de controle van de contracturen. Lees daarover meer in het artikel Controle contracturen.