Validatiecode bij sollicitatie bestaande kandidaat via het externe vacaturebord Validatiecode bij sollicitatie bestaande kandidaat via het externe vacaturebord

Validatiecode bij sollicitatie bestaande kandidaat via het externe vacaturebord

Marel Maathuis Marel Maathuis

Is een gebruiker al bekend in e-UUR, maar reageert hij via het externe vacaturebord op een vacature, dan krijgt hij een validatiecode om zijn sollicitatie af te ronden. In dit artikel kun je lezen waar dit voor is en hoe dit werkt.

Vacatureborden

Een gebruiker die kandidaat is in e-UUR, kan via zijn interne vacaturebord reageren op vacatures. Als die gebruiker is ingelogd in e-UUR, kan hij door op het tabblad Vacatures te klikken het vacaturebord zien.

Daarnaast kan elke gebruiker via het externe vacaturebord reageren op vacatures. Ga naar de eigen e-UUR omgeving en vul achter dat adres in de browser /vacatures in (bijvoorbeeld akyla.flexportal.eu/vacatures).

Meer informatie over het vacaturebord vind je in het artikel Werving en selectie: vacatures zoeken en solliciteren (stap 7).

Externe sollicitatie

Reageert een gebruiker via het externe vacaturebord, dan wordt op basis van het e-mailadres gecontroleerd of de kandidaat al bestaat. Als de kandidaat al bestaat, dan is het ook handig dat zijn kandidaateigenschappen worden bijgewerkt met de opgevraagde eigenschappen die bij de sollicitatie zijn ingevuld. Lees voor meer informatie het artikel Kandidaateigenschappen.

Als een kandidaat solliciteert, terwijl deze al bekend is in e-UUR, wordt er daarom een validatie stap via e-mail toegepast. Dit voorkomt dat kandidaten dubbel geregistreerd worden en dat er zonder verificatie kandidaatgegevens worden gewijzigd.

Validatiecode per e-mail

Nadat een bestaande kandidaat op de knop Solliciteer klikt, krijgt hij daarom per e-mail een validatiecode toegestuurd voor het afronden van de sollicitatie.

Let op: de code is beperkt geldig, 15 minuten. Is de code verlopen, sluit dan de popup en solliciteer opnieuw, zodat er een nieuwe code wordt verstuurd. Alleen de laatst verstuurde code is geldig.

De e-mailcode is: flexcandidate_external_registration_validationcode.

Vul de validatiecode in en klik op Valideren. De kandidaat ontvangt een e-mail dat hij heeft gesolliciteerd.

De e-maildcode is: jobapplication_external_jobboard_existing_user.

Een kandidaat kan vervolgens zelf inloggen in e-UUR en ziet daar de sollicitatie terug.

Let op: heeft de kandidaat al gesolliciteerd op die vacature, dan wordt er geen nieuwe sollicitatie aangemaakt. De kandidaat krijgt de melding dat de sollicitatie is verwerkt, maar geen e-mail.

Kandidaateigenschappen

Nadat een geldige code is ingevoerd, wordt de sollicitatie doorgezet en worden opgevraagde eigenschappen die in sollicitatie zijn ingevuld overschreven. Dit betekent dat de kandidaateigenschappen die al zijn ingevuld voor de kandidaat en in e-UUR staan, voorgaan op de opgevraagde eigenschappen die in de sollicitatie zijn ingevuld.

Andere opgevraagde eigenschappen die uit het automatisch invullen van de sollicitatie met CV zijn gekomen, worden alleen ingevuld als kandidaateigenschappen als deze gegevens nog niet waren ingevuld bij de kandidaateigenschappen. Was een kandidaateigenschap al ingevuld, dan wordt deze niet overschreven door de opgevraagde eigenschap uit het CV. Zie het artikel Sollicitatie automatisch invullen met CV voor meer informatie.