Vacature verwijderen Vacature verwijderen

Vacature verwijderen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een vacature kun je verwijderen voordat deze gepubliceerd is en er gekoppelde sollicitaties zijn. Daarnaast kun je een vacature ook verwijderen, ondanks dat er gekoppelde sollicitaties zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden als er gekoppelde sollicitaties bij de vacature zijn. Hieronder worden de verschillende mogelijkheden uitgelegd.

Er zijn geen gekoppelde sollicitaties

Als er geen gekoppelde sollicitaties bij de vacature zijn, dan kan de vacature worden verwijderd, zonder dat er een melding komt.

Ga naar de vacature via Start > Werving en selectie > Vacatures (leverancier of bemiddelaar) of via Vacatures (inlener).

Open de vacature. Klik op Overig > Verwijderen

Je krijgt een bevestiging met de vraag of je de vacature wilt verwijderen. Klik op Ja. Je krijgt onderstaande melding.

Sollicitaties zijn allemaal afgerond

Een sollicitatie is afgerond als deze de Status heeft van Aangenomen, Afgewezen, Geannuleerd of Onboarding gestart. Zie voor informatie over de verschillende selectieprocessen het artikel Selectieprocessen.

Als een gebruiker een vacature probeert te verwijderen waar alleen afgeronde sollicitaties aan gekoppeld zijn, dan krijgt de gebruiker de volgende melding.

Klik op Ja. Je krijgt de melding dat de vacature is verwijderd.

Ten minste 1 sollicitatie is nog niet afgerond

Een sollicitatie is niet afgerond als deze de Status heeft van Nieuw, Aanvullen, Uitgenodigd, Voorselectie, Voorgeselecteerd of Gesolliciteerd. Zie voor informatie over de verschillende selectieprocessen het artikel Selectieprocessen.

Als de gebruiker een vacature probeert te verwijderen waar tenminste 1 nog niet afgeronde sollicitaties aan gekoppeld is, dan krijg je de volgende melding.

Klik op Ja. Je krijgt de melding dat de vacature is verwijderd.

Gevolgen verwijderen

Als de vacature wordt verwijderd, dan worden ook alle gekoppelde sollicitaties verwijderd. Dit betekent dat alle gebruikers de sollicitaties niet meer terug kunnen vinden in e-UUR. Gebruikers krijgen hier geen bericht van. Let op: dit kun je niet meer herstellen!

Wil je dat gebruikers wel een bericht krijgen, verwijder dan de  vacature niet, maar rond de vacature af. Je kunt de vacature afronden door deze te annuleren, de kandidaat aan te nemen of af te wijzen. Meer informatie over het afronden van de sollicitatie kun je vinden in het artikel Werving en selectie: sollicitaties afhandelen (stap 8).