Vacaturesjablonen Vacaturesjablonen

Vacaturesjablonen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Gebruik je vaak dezelfde vacatureteksten? Dan kun je gebruik maken van vacaturesjablonen. Met vacaturesjablonen kun je snel en gemakkelijk een nieuwe vacature opstellen aan de hand van een sjabloon. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

• Vacaturesjabloon instellen
  • Vacaturesjabloon wijzigen
  • Vacaturesjabloon toepassen

Let op: vacaturesjablonen gelden per inlener of bemiddelaar. Het is niet mogelijk om als leveranciergebruiker één algemeen sjabloon voor alle inleners of bemiddelaars in te stellen.

Vacaturesjabloon instellen

Ga naar Start > Werving en selectie > Vacatures (leverancier en bemiddelaar) of naar het Vacature overzicht door op het icoon Vacatures te klikken in het actieoverzicht (inlener) om een vacaturesjabloon aan te maken. Klik de vacature aan die je als sjabloon wilt gebruiken voor het opstellen van een nieuwe vacature.

Klik op Overig > Opslaan als sjabloon.

Je kunt nu een naam invullen voor het vacaturesjabloon. Vul een Naam in en klik op Opslaan.

Inlener of bemiddelaar maakt een vacaturesjabloon

Een inlener of bemiddelaar die een vacaturesjabloon aanmaakt, kan kiezen of dat vacatuursjabloon automatisch moet worden toegepast.

Zet een vinkje bij Automatisch toepassen als je wilt dat bij het aanmaken van nieuwe vacatures dat vacaturesjabloon automatisch wordt toegepast.

Let op: staat bij meerdere sjablonen Automatisch toepassen op Ja, dan geldt als basis het sjabloon dat als laatste is aangemaakt. Velden die in de andere sjablonen zijn ingevuld, worden toegevoegd aan het laatste sjabloon als deze nog niet waren ingevuld.

Het sjabloon dat automatisch wordt toegepast is onafhankelijk van het vacaturetype. Dit betekent dat altijd het laatst aangemaakte sjabloon wordt toegepast op de vacature ongeacht het vacaturetype

Wil je het sjabloon niet meer automatisch toepassen? Ga dan naar Vacaturesjablonen en open het vacaturesjabloon. Klik op Vacaturesjabloon-instellingen

Verwijder het vinkje bij Automatisch toepassen en klik op Opslaan.

Naam vacaturesjabloon bestaat al

Vul je een naam in waarvan al een vacaturesjabloon bestaat, dan krijg je de vraag of je het vacaturesjabloon wilt overschrijven. Klik op Overschrijven om het nieuwe vacaturesjabloon op te slaan over een reeds bestaand vacaturesjabloon. De tekst van het oude sjabloon wordt verwijderd en vervangen voor de nieuwe tekst. Klik op Annuleren om een unieke naam aan het vacaturesjabloon te geven en geen oude sjablonen te verwijderen.

Na het opslaan of overschrijven krijg je de melding dat het vacaturesjabloon succesvol is opgeslagen.

Vacaturesjabloon wijzigen

Heb je vacaturesjablonen opgeslagen, dan kun je deze terugvinden in het overzicht vacaturesjablonen. Ga naar Start > Werving en selectie > Vacaturebeheer > Vacaturesjablonen (leverancier of bemiddelaar).

Als inlener kun je gaan naar het Vacaturesjablonen overzicht via het actieoverzicht.

Je kunt hier de vacaturetekst van het vacaturesjabloon wijzigen. Klik een vacaturesjabloon aan en klik op Bewerken

Je kunt de vacaturetekst aanpassen. Klik op Opslaan om het aangepast vacaturesjabloon op te slaan.

Vacaturesjabloon toepassen

Nieuwe vacature vanuit vacaturesjabloon

Vanuit een vacaturesjabloon heeft een inlener of bemiddelaar de mogelijkheid om direct een nieuwe vacature op basis van dat vacaturesjabloon aan te maken.

Ga naar de vacaturesjablonen en selecteer een vacaturesjabloon. Klik op Vacature aanmaken om direct een nieuwe vacature met dat vacaturesjabloon aan te maken.

Vervolgens kun je de vacature aanmaken zoals wordt uitgelegd in het artikel Werving en selectie: nieuwe vacature aanmaken (stap 5)

Sjabloon toepassen nieuwe vacature

Ga naar Start > Werving en selectie > Vacatures (leverancier en bemiddelaar) of naar het Vacature overzicht (inlener) om een sjabloon toe te passen. Open de vacature en klik op Sjabloon toepassen

Je kunt vervolgens kiezen uit de door de gebruiker (leverancier, inlener of bemiddelaar) ingestelde vacaturesjablonen. Selecteer een vacaturesjabloon en klik op Toepassen.

Je krijgt de melding dat het vacaturesjabloon succesvol is toegepast en de vacaturetekst is aangepast.

Let op: je kunt een vacaturesjabloon van een bepaald vacaturetype toepassen op een vacature van een ander vacaturetype. Hierbij zullen de velden die afhankelijk zijn van het type niet worden toegepast.