Looncomponenten koppelen aan de inlener Looncomponenten koppelen aan de inlener

Looncomponenten koppelen aan de inlener

Marel Maathuis Marel Maathuis

In het artikel Configuratie looncomponenten kun je lezen hoe je looncomponenten kunt inrichten in e-UUR. Het kan daarnaast handig zijn om looncomponenten te koppelen aan de inlener. Op deze manier worden looncomponenten bij de inlener automatisch aan de plaatsingen bij die inlener toegevoegd. Dit is vooral handig als er niet wordt gewerkt met een backoffice.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je looncomponenten kunt koppelen aan de inlener. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Activatie
  • Looncomponenten bij de inlener
    • Overzicht looncomponenten
    • Looncomponent verwijderen
  • Looncomponenten automatisch in de plaatsing

Activatie

Het koppelen van looncomponenten aan de inlener is niet standaard beschikbaar. Deze optie moet worden geactiveerd door Akyla. Neem hiervoor contact op met Akyla.

Looncomponenten bij de inlener

Na activatie is er bij de inlener een nieuwe optie beschikbaar. Ga naar Start > Inleners en open een inlener. Klik vervolgens op Overig > Looncomponent toevoegen.

Je kunt nu een looncomponent voor de inlener selecteren en een Prioriteit geven. Hiermee kun je bepalen welk looncomponent boven aan de lijst komt in een urenbriefje. Zie het artikel Looncomponenten automatisch zichtbaar in nieuwe urenbriefjes voor meer informatie. Klik daarna op Opslaan.

Het looncomponent is nu opgeslagen bij de inlener. Op deze manier kun je meerdere looncomponenten toevoegen aan de inlener.

Overzicht looncomponenten

Op het tabblad Looncomponent onderaan bij de inlener vind je een overzicht van de toegevoegde looncomponenten.

Looncomponent verwijderen

Open op het tabblad Looncomponent het looncomponent dat je wilt verwijderen. Klik daarna op Verwijderen.

Looncomponenten automatisch in de plaatsing

Nadat er looncomponenten zijn toegevoegd aan een inlener, kun je een plaatsing aanmaken met die looncomponenten. Ga naar Start > Plaatsingen (> Plaatsingen). Kies voor Nieuw met inlenercomponenten.

Selecteer de inlener waarbij er looncomponenten zijn gekoppeld en vul de plaatsing verder in. Je kunt nu niet handmatig looncomponenten toevoegen aan de plaatsing. Klik daarna op Opslaan.

Na het opslaan worden de looncomponenten die zijn gekoppeld aan de inlener toegevoegd aan de plaatsing.

Je kunt nu eventueel nog handmatig extra looncomponenten toevoegen door de plaatsing te Bewerken.