Document ondertekenen door drie gebruikers Document ondertekenen door drie gebruikers

Document ondertekenen door drie gebruikers

Marel Maathuis Marel Maathuis

In het artikel Document instellen voor digitale ondertekening kun je lezen dat een document ook door drie gebruikers kan worden ondertekend. Hieronder vind je een uitleg hoe dit eruit ziet. In dit artikel gaat het over de optie dat de flexkracht, bemiddelaar en leverancier ondertekenen. De andere opties werken op dezelfde wijze.

De volgende onderwerpen worden in dit artikel behandeld.

• Instellen dossieritemtype
  • Document toevoegen
  • Ondertekenen document
    • Flexkracht
    • Bemiddelaar
    • Leverancier
    • Inlener
  • Foutmelding geen bemiddelaar

Instellen dossieritemtype

Een document kan pas door drie gebruikers worden ondertekend als dit is ingesteld bij het dossieritemtype. In het artikel Document instellen voor digitale ondertekening kun je lezen hoe je dit kunt instellen.

Je kunt dan kiezen uit de volgende opties:

• Door flexkracht, bemiddelaar en leverancier.
  • Door inlener, bemiddelaar en leverancier.
  • Door flexkracht, inlener en leverancier.
  • Door flexkracht, inlener en bemiddelaar.

Document toevoegen

Vervolgens kun je een document toevoegen aan e-UUR. In het artikel Hoe voeg ik een document toe? staat uitgelegd hoe je dit kunt doen. Kies hier voor een document waarvoor het dossieritemtype is ingesteld op ondertekening door drie gebruikers.

Ondertekenen document

Nadat het document voor ondertekening is toegevoegd aan e-UUR start de ondertekening.

Flexkracht

De flexkracht ontvangt als eerste een e-mail dat hij het document kan ondertekenen.

De flexkracht kan het document nu ondertekenen. Zie het artikel Document ondertekenen over hoe dit in de basis werkt. De handtekening van de flexkracht komt aan de rechterkant te staan.

Bemiddelaar

Nadat de flexkracht het document heeft ondertekend, krijgt de bemiddelaar een e-mail dat hij het document kan ondertekenen.

De bemiddelaar kan door te klikken op de tegel Nieuwe documenten op zijn dashboard naar zijn documenten gaan of via Start > Dossier > Dossier het document opzoeken.

De bemiddelaar opent het document en klikt op de knop Digitaal ondertekenen om het document te ondertekenen. De handtekening van de bemiddelaar komt in het midden te staan.

Leverancier

Na ondertekening door de bemiddelaar gaat het document naar de leverancier om te ondertekenen. Via de tegel Documenten ondertekenen kan de leverancier naar de documenten gaan die hij moet ondertekenen.

Of ga naar Start > Dossier > Dossier en open het document. Klik op de knop Digitaal ondertekenen om het document te ondertekenen. De handtekening van de leverancier komt aan de linkerkant te staan.

Het document is nu door alle drie de gebruikers ondertekend.

Inlener

Als de inlener het document wil ondertekenen, moet de inlenergebruiker de Rol van Extern dossier gemachtigde hebben.

Ondertekenen door de inlener is alleen mogelijk als de flexkracht maar 1 actieve plaatsing heeft, ongeacht of de einddatum al verstreken is.

Foutmelding geen bemiddelaar

Het kan gebeuren dat er een ondertekening voor drie gebruikers met een bemiddelaar is ingesteld, maar dat er geen bemiddelaar is. Bij het toevoegen van een document met een ondertekening waarbij niet kan worden bepaald wie de bemiddelaar is, krijg je dan de volgende melding.

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de flexkracht een plaatsing heeft zonder bemiddelaar. Dit kun je oplossen door een bemiddelaar bij de inlener toe te voegen, zodat de plaatsing een bemiddelaar kent.

Daarna kan de leverancier naar het document gaan via Start > Dossier > Dossier en de ondertekening starten. Open het document en klik op Overig > Initialiseer ondertekening.

De Digitale ondertekeningsstatus wijzigt naar Te ondertekenen.

Het document gaat nu verder in het hiervoor beschreven proces.

Is voor het document de verkeerde ondertekening gekozen, verwijder dan het document en voeg deze opnieuw toe met een juiste dossieritemtype configuratie voor het ondertekenen.