Hoe geef ik aan welke gebruikers van een inlener documenten mogen ondertekenen? Hoe geef ik aan welke gebruikers van een inlener documenten mogen ondertekenen?

Hoe geef ik aan welke gebruikers van een inlener documenten mogen ondertekenen?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een inlener is niet standaard bevoegd om documenten te ondertekenen. Deze rol is per gebruiker instelbaar met de optie Digitale ondertekening gemachtigde (inlener) bij de gebruiker van de inlener. Hieronder wordt uitgelegd hoe een inlenergebruiker (beheerder) dit kan instellen. Wil je dit als leverancier instellen? Lees dan het artikel Rollen en autorisaties (inlener).

Stap 1: Log in als inlenerbeheerder of neem de inlenerbeheerder over met behulp van de Helpdesk.

Stap 2: Klik in het actieoverzicht aan de linkerkant op Inlenergebruikers en klik vervolgens op de gebruiker die je wilt machtigen.

Stap 3: Klik op Bewerken en selecteer de rol Digitale ondertekening gemachtigde (inlener)

Stap 4: Klik op Opslaan. De gebruiker heeft nu de rol om documenten te ondertekenen.