Document ondertekenen via e-mail Document ondertekenen via e-mail

Document ondertekenen via e-mail

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het ondertekenen van documenten in e-UUR gebeurt standaard via een SMS-wachtwoordcode. In het artikel Document ondertekenen kun je lezen hoe dit werkt.

Het kan zijn dat het niet lukt om via de SMS-wachtwoord code een document te ondertekenen. Het document kan dan worden ondertekend via de e-mail. De leverancier kan dit per document activeren. Hieronder lees je hoe dit werkt.

Zie het artikel Digitale handtekening - Verdieping rechtsgeldigheid voor meer informatie.

Leverancier activeren

Ga naar Start > Dossier > Dossier en open het document. Het document heeft de Digitale ondertekeningsstatus Te ondertekenen. Klik op Overig > Onderteken via e-mail.

Je krijgt een bevestiging dat de antwoord-code via e-mail wordt gestuurd in plaats van via SMS. Klik op Ja om door te gaan.

Let op: je krijgt nu onderstaande melding als er nog niet is gestart met ondertekenen.

Dit betekent dat een gebruiker eerst een keer op de knop Digitaal ondertekenen moet hebben geklikt, voordat het mogelijk is om een document te ondertekenen via e-mail.

Is er al een keer op de knop Digitaal ondertekenen geklikt door de gebruiker, dan krijgt de leverancier onderstaande melding.

Gebruiker code via e-mail

De gebruiker kan nu nogmaals op de knop Digitaal ondertekenen klikken. Hierna krijgt de gebruiker het volgende scherm te zien.

Via de e-mail is nu de code verstuurd. In de e-mail vind je de code die de gebruiker kan invullen.

Vul de code uit de e-mail in en het document kan worden ondertekend. Het document volgt nu verder het normale proces zoals is uitgelegd in het artikel Document ondertekenen.