Uren klokken Uren klokken

Uren klokken

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een flexkracht kan nu op een nog gemakkelijkere manier een urenbriefje invullen door in e-UUR aan te geven wanneer hij begint met werken en wanneer hij stopt. Door een simpele druk op de knop Start op het dashboard kan de flexkracht aangeven dat hij begint met werken. Als hij vervolgens stopt met werken, dan kan hij op de knop Stop klikken en wordt het aantal uur dat gewerkt is automatisch in het urenbriefje ingevuld.

Door ook nog in te loggen via een pincode kan een flexkracht op deze manier snel en gemakkelijk uren invullen in e-UUR.

Starten en stoppen met klokken

De tegel voor het starten van het klokken is alleen zichtbaar als de flexkracht het proces heeft dat hij uren mag invullen. Als er geen lopende plaatsing is, of er zijn geen urenbriefjes die door de flexkracht kunnen worden gewijzigd, dan bevat de tegel de tekst 'U kunt momenteel geen uren klokken' en is het niet mogelijk om op de knop Start te klikken. Het is ook niet mogelijk om uren te klokken als een urenbriefje is afgekeurd. De uren kunnen dan handmatig worden aangepast.

Als een flexkracht meerdere plaatsingen heeft, dan krijgt hij eerst een tussenscherm waarbij hij een plaatsing kan uitkiezen. Klik na het selecteren van juiste plaatsing op Start en de tijd begint te lopen.

Als de flexkracht 1 plaatsing heeft en op de knop Start klikt, dan wordt de klokactie direct gestart. De tijd begint te lopen en de flexkracht kan zien hoe lang hij al werkt. Het is nu mogelijk om op de knop Stop of op de knop Pauze te klikken.

Pauzeren

Als de tijd loopt, dan kan de tijd op pauze worden gezet door op de knop Pauze te klikken. Als dit wordt gedaan, dan verandert de tegel naar hoe lang er is gewerkt en hoe lang er pauze is.

Door op de knop Doorgaan te klikken, wordt de tijd weer gestart en loopt de tijd weer verder. Bij pauze staat nu ook de tijd dat er pauze is gehouden.

Stoppen

Door op de knop Stoppen te klikken, wordt de tijd gestopt en komt er een nieuw scherm waarin de geklokte tijd getoond wordt. Ook kan hier onderstaande informatie gewijzigd en aangevuld worden.

Let op: Als dit scherm wordt weggeklikt door op het kruisje te klikken, dan loopt de tijd weer verder en is de tijd niet echt gestopt.

Informatie van het klokken

De flexkracht krijgt als hij de tijd stopt een nieuw scherm waarin de geklokte informatie wordt getoond, aangepast kan worden en er kan informatie worden toegevoegd.

Uren toevoegen

Klik op de knop Toevoegen om de uren aan het urenbriefje toe te voegen. Deze actie wordt ook uitgevoerd door op de telefoon naar links te swipen. De flexkracht krijgt de volgende melding in beeld:

Er is nu een nieuw urenbriefje aangemaakt met de tijden van het klokken.

Dit urenbriefje moet nu nog door de flexkracht worden aangeboden, om naar de volgende stap in het proces te gaan.

Bijlagen en opmerkingen toevoegen

Klik op de knop Bijlage en opmerking om een bijlage of opmerking toe te voegen. Deze actie wordt ook uitgevoerd door op de telefoon naar boven te swipen. De volgende melding komt in beeld:

De flexkracht krijgt nu een tussenscherm waar hij eventuele bijlagen of opmerkingen kan toevoegen. De al toegevoegde bijlagen en/of opmerkingen worden hier ook getoond. Klik op Upload om een bijlage toe te voegen en klik op Opslaan om de opmerking/bijlage toe te voegen aan het urenbriefje.

Er is nu net als bij het klikken op de knop Uren toevoegen een urenbriefje aangemaakt met de tijden van het klokken. In het urenbriefje is nu de bijlage toegevoegd. Klik op Opslaan om het urenbriefje op te slaan.

Dit urenbriefje moet ook weer door de flexkracht apart worden Aangeboden om verder het proces in te gaan.

Elke keer dat er geklokt is, kan er een opmerking en bijlage worden toegevoegd. De oude opmerkingen en bijlagen blijven bewaard en worden niet overschreven.

Uren toevoegen en briefje aanbieden

Klik op de knop Toevoegen en aanbieden om een urenbriefje direct aan te bieden. De geklokte uren worden aan het urenbriefje toegevoegd en het urenbriefje wordt doorgezet naar de volgende stap in het proces. Deze actie wordt ook uitgevoerd door op de telefoon naar rechts te swipen. Ook hier heeft de flexkracht de mogelijkheid om bijlagen/opmerkingen toe te voegen.

Nadat er op Aanbieden wordt geklikt bij het bijlagen/opmerkingen scherm, wordt het urenbriefje automatisch aangeboden.

Hervatten

Door op de knop Overig > Hervatten te klikken wordt de klok weer gestart en loopt de tijd weer verder. Eventueel toegevoegde bijlagen en/op opmerkingen blijven bewaard. De flexkracht krijgt de volgende melding:

Deze actie wordt ook uitgevoerd door op de telefoon naar beneden te swipen.

Uren verwijderen

De hele klokactie wordt verwijderd en er loopt dus geen klokactie meer voor deze flexkracht op deze plaatsing. Eventueel toegevoegde bijlagen en/of opmerkingen blijven wel bewaard.

Aanvullende opties voor de leverancier

Tegel uitzetten

Het is mogelijk om de tegel voor het uren klokken uit te zetten. In het artikel Hoe zet ik de tegel uren klokken uit? kunt u lezen hoe u dit kunt doen.

Klokregels inzien

De klokacties kunnen worden ingezien bij het urenbriefje via de tab Klokregels

Bij een gegroepeerd urenbriefje is er een nieuwe klok icoon naast de naam van de flexkracht. Door op dit icoon te klikken krijgt u een overzicht met klokregels zoals in het urenbriefje.

Klokacties verwijderen

Via Start > Urenbriefjes > Lopende klokacties kan de leverancier een overzicht van lopende klokacties worden getoond.

Deze klokacties kunnen worden verwijderd door de klokregel aan te klikken en daarna op de knop Verwijderen te klikken. Dit is handig als flexkrachten vergeten dat ze zijn ingeklokt en niet meer op de knop Stop hebben geklikt.

Daarnaast kan de leverancier een maximale duur voor lopende klokacties instellen. Ga naar Start > Urenbriefjes > Instellingen. Bij 2 Urenbriefjes onder Proces kun je bij Maximale duur in uren van lopende klokacties het aantal uur instellen voordat een klokactie automatisch wordt verwijderd.

Als er niets is ingevuld, dan wordt een klokactie automatisch verwijderd na 48 uur na de starttijd.