Inloggen met pincode Inloggen met pincode

Inloggen met pincode

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een gebruiker kan gemakkelijk inloggen in e-UUR via een pincode. Deze pincode moet eenmalig ingesteld worden. Daarna kan in de e-UUR app alleen met een pincode worden ingelogd. Via de browser kan in e-UUR worden ingelogd met een gebruikersnaam en wachtwoord of met een gebruikersnaam en pincode.

Pincode instellen

Om een pincode in te stellen moet een gebruiker een keer succesvol zijn ingelogd met een gebruikersnaam en wachtwoord combinatie. Een gebruiker kan daarna zijn pincode instellen via zijn profiel. Klik op het poppetje en daarna op de knop Pincode instellen.

Je kunt nu een nieuwe pincode instellen. Hiervoor moet je eerst je Huidige pincode (of wachtwoord) invullen. Daarna kun je de Nieuwe pincode invullen. Bevestig de nieuwe pincode en klik op Pincode opslaan

Let op: een pincode moet uit 5 cijfers bestaan.

Je kunt nu inloggen met een pincode in e-UUR. De eerste keer dat je inlogt met een apparaat en/of internet browser, moet er een authenticatiecode worden ingevuld. Je ontvangt deze code via een e-mail. Ontvang je geen code, dan kun je klikken op de knop Code niet ontvangen. Er wordt nu (nog een keer) een e-mail gestuurd met de authenticatiecode. Vul de code in en klik op de knop Authenticeren. Je wordt nu ingelogd en kunt vanaf nu elke keer inloggen met de pincode.

Via Start > Applicatiebeheer > Log kun je zien dat er authenticatiecodes zijn verstuurd.  Bij Toevoeging 1 kun je zien dat het gaat om de authenticatiecode voor de pincode. Bij Toevoeging 2 kun je zien naar welk e-mailadreshet bericht is verstuurd.

Pincode wijzigen

Nadat een pincode is ingesteld, kan een gebruiker via zijn profiel via de knop Pincode veranderen zijn pincode wijzigen. Hier moet nu ook eerst de huidige pincode of wachtwoord worden ingegeven. Vul deze in en vervolgens de nieuwe pincode. Bevestig de nieuwe pincode en klik op Pincode wijzigen.

Verkeerde pincode invoeren

Een pincode mag 2 keer verkeerd worden ingevoerd. Na een derde foutieve invoer wordt de pincode verwijderd en kan er niet meer worden ingelogd met die pincode. De gebruiker zal een nieuwe pincode moeten instellen, nadat hij is ingelogd met zijn gebruikersnaam en wachtwoord. Hiervoor kan hij zijn huidige wachtwoord gebruiken om weer een pincode in te stellen.