Procesitems exporteren naar een bestand Procesitems exporteren naar een bestand

Procesitems exporteren naar een bestand

Marel Maathuis Marel Maathuis

In het artikel Procesarchitect: exportdefinitie (stap 9) kun je lezen hoe je kunt instellen da je procesitems naar een bestand of via de webservice kunt exporteren. In dit artikel wordt ingegaan op het exporteren van procesitems naar een bestand. Meer informatie over het exporteren van procesitems via de webservice vind je in het artikel Procesitems exporteren via de webservice

Procesitem exporteren

Ga naar het overzicht van de procesitems van het bedrijfsproces. Ga naar Start > [naam bedrijfsproces] > [naam bedrijfsproces] Beheer > Procesconfiguraties (leverancier is stakeholder) of Start > [naam bedrijfsproces] Beheer > Procesconfiguraties (leverancier is geen stakeholder)

Bij een bedrijfsproces kun je nu als het procesitem de Exportstatus Klaar voor export heeft, het procesitem exporteren naar Excel/CSV. Als de kolom Exportstatus niet zichtbaar is in het overzicht, kun je die toevoegen via Kolommen en een vinkje zetten bij Exportstatus.

Zet vinkjes bij de procesitems die je wilt exporteren en klik op de knop Exporteren naar Excel of Exporteren naar CSV (afhankelijk van wat er is ingesteld bij de exportdefinitie van het bedrijfsproces).

Je krijgt nu onderstaande bevestiging.

Let op: alleen procesitems die Exportstatus Klaar voor export hebben, kunnen worden geëxporteerd. Heeft het procesitem die status niet, dan krijg je uitval. Die procesitems worden niet geexporteerd naar het Excel/CSV-bestand.

Excel/CSV-bestand

Klik op de knop Exporteren en een Excel/CSV-bestand wordt gedownload. Het bestand laat nu de gegevens zien zoals je hebt aangegeven bij stap 5 Exportdefinitie van het bedrijfsproces.

De Exportstatus van de geëxporteerde procesitems wijzigt nu naar Geëxporteerd

Als geen vinkjes zet, worden alle procesitems met Exportstatus Klaar voor export geexporteerd als je op Overig > Exporteren naar Excel of Exporteren naar CSV klikt.