Meerdere CV's tegelijk downloaden Meerdere CV's tegelijk downloaden

Meerdere CV's tegelijk downloaden

Marel Maathuis Marel Maathuis

Als er veel sollicitaties zijn op een vacature, dan is het handig dat je meerdere CV's tegelijk kunt downloaden zonder elke sollicitatie apart te openen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Sollicitaties selecteren
  • ZIP bestand
    • Sollicitatie PDF

Sollicitaties selecteren

Ga naar het overzicht van de sollicitaties via de tegel Sollicitaties, via Start > Werving en selectie > Sollicitaties (leverancier en bemiddelaar) of via het actieoverzicht Sollicitaties (inlener). Selecteer meerdere sollicitaties door vinkjes te zetten. Eventueel kun je eerst filteren op bepaalde sollicitaties. Klik daarna op Download CV's.

ZIP bestand

Er wordt een ZIP bestand gedownload. Dit bestand heeft de naam Jobapplicationresume_[datum download]_[nummer]. In het ZIP bestand is voor elke geselecteerde sollicitatie een PDF bestand toegevoegd met de naam [naam kandidaat][vacature]

Sollicitatie PDF

Open een PDF. Op de eerste pagina wordt de vacaturetitel weergegeven en het logo uit de vacature. Alleen logo’s zonder transparantie (alpha channel) worden getoond.

De PDF bevat verder de volgende gegevens. Van de kandidaat: Naam, E-mailadres en Telefoonnummer. De Statussen van de sollicitatie met daarbij de: Datum, Door en Status. Ook vind je hier de Berichten die bij de sollicitatie horen. Meer informatie hierover vind je in het artikel Berichten versturen in het selectieproces.

Als er een CV is toegevoegd aan de sollicitatie, dan vind je deze onderaan de PDF. Is er geen CV beschikbaar, dan staat dit in de PDF.

Als een CV niet als PDF is toegevoegd aan de sollicitatie, dan wordt deze eerst omgezet naar een PDF bestand als het om een .docx bestand gaat. Als een CV niet omgezet kan worden, krijg je een melding. Er wordt wel een PDF bestand gegenereerd, maar zonder de CV. Het CV wordt in het oorspronkelijke formaat wel toegevoegd aan het ZIP bestand.

Let op: het kan zijn dat een CV als PDF is toegevoegd aan de sollicitatie, maar dat deze een bepaalde compressie heeft die niet wordt ondersteund. Het CV kan dan ook niet worden omgezet.