Synchronisatie Nmbrs Synchronisatie Nmbrs

Synchronisatie Nmbrs

Marel Maathuis Marel Maathuis

De synchronisatie tussen NMBRS en e-UUR kan automatisch draaien en/of handmatig worden gestart. Het handmatig starten van de koppeling kan vanuit de verschillende overzicht in e-UUR op diverse niveaus:

• Flexkrachtoverzicht;
  • Flexkracht detailview;
  • Urenbriefjesoverzicht;
  • Loonstroken;
  • Looncomponenten;
  • Onboarding;
  • Reservingen rapportages.

Flexkrachten

Voor het synchroniseren van flexkrachten ga je naar Start > Flexkrachten klik op Overig > Synchroniseren met Nmbrs

Wanneer wordt gekozen om flexkracht te synchroniseren, verschijnt een pop-up met de keuze om alle flexkrachten te synchroniseren of alleen nieuwe flexkrachten te synchroniseren. Klik daarna op Starten.

Urenbriefjes

Om uren te synchroniseren ga je naar Start > Urenbriefjes > Urenbriefjes (enkel). Hier moet een filter worden gemaakt waar de te synchroniseren uren in staan. Wanneer alle urenbriefjes uit het filter naar NMBRS moeten worden gesynchroniseerd, is het aanvinken niet nodig. Wanneer niet alle urenbriefjes mee naar NMBRS horen te gaan kunnen de betreffende urenbriefjes worden geselecteerd. Via Overig > Synchroniseer met Nmbrs worden de urenbriefjes naar NMBRS gestuurd.

Wanneer een urenbriefje al naar NMBRS is verzonden, verschijnt een pop-up. Voor een reeds verloonde periode is mogelijk hier de optie ‘Forceer export’ te gebruiken om de urenbriefjes alsnog opnieuw naar NMBRS te sturen. Deze optie moet binnen de API worden geactiveerd.

Als urenbriefjes voor een reeds verloonde periode aan NMBRS worden aangeboden, verschijnt een pop-up met waarschuwing dat de periode reeds is verloond.

Reserveringen

Reserveringssaldi wordt één keer per dag automatisch bijgewerkt in e-UUR. Daarnaast kun je handmatig het saldo bijwerken. Ga hiervoor naar Start > Rapportage > Reserveringen. Klik vervolgens op Overig > Synchroniseer wijzigingen met NMBRS.

Jaaropgaven

Je kunt de jaaropgaven van het voorgaande jaar voor alle flexkrachten synchroniseren of per flexkracht.

Ga naar Start > Dossier > Loonstroken. Klik op Overig > Synchroniseer jaaropgaven met Nmbrs

Als een flexkracht nog geen jaaropgave heeft in e-UUR, dan wordt de jaaropgave vanuit Nmbrs gesynchroniseerd met e-UUR. Heeft de flexkracht al een jaaropgave, dan wordt de bestaande jaaropgave niet overschreven.

Je kunt ook per flexkracht de jaaropgave synchroniseren. Ga naar Start > Flexkrachten en open de flexkracht. Klik daarna op Overig > Synchroniseer jaaropgave met Nmbrs

Als er al een jaaropgave van de flexkracht in e-UUR is, dan wordt de jaaropgave nu overschreven met de nieuwe jaaropgave.

Resultaat synchronisatie

Wanneer een handmatige synchronisatie is voltooid, verschijnt een pop-up scherm met het resultaat van de synchronisatie. Het resultaat van een automatische synchronisatie komt in het berichtencentrum. In het artikel Afhandelen berichten in het berichtencentrum kun je meer lezen over het berichtencentrum.