De avondklok: hoe voeg ik documenten toe? De avondklok: hoe voeg ik documenten toe?

De avondklok: hoe voeg ik documenten toe?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het document 'Eigen verklaring avondklok' toevoegen (generiek) in het dossier van alle flexkrachten

De Rijksoverheid heeft twee documenten ter beschikking gesteld die je bij je moet hebben wanneer je tijdens de avondklok naar buiten gaat. Deze documenten zijn te vinden via de onderstaande links:

Formulier 'Eigen verklaring avondklok'

Formulier 'Werkgeversverklaring avondklok'

Het toevoegen van het standaarddocument verloopt via dossier. Je vindt het dossier onder Start -> Dossier -> Dossier. In het dossier zie je bovenin het venster twee knoppen om een document toe te voegen, de knop '+ Standaarddocument (groep)' en de knop '+ Nieuw'. Voor het toevoegen van een document aan een perspectief gebruiken we de knop '+ Nieuw'.

(het dossier, en de knoppen om documenten toe te voegen)

Door op '+ Nieuw' te klikken kom je in het onderstaande scherm. Hier vul je de omschrijving van het bestand in (dit is de omschrijving die wordt weergegeven in het dossier), kun je de bijlage toevoegen en selecteer je het type. Omdat het in dit voorbeeld gaat om het type 'Standaard document (flexkracht)' beginnen we in het zoekveld met het typen van 'Standaard', waarop e-UUR automatisch de lijst met resultaten verkort tot de resultaten die (deels) aan deze omschrijving voldoen.

(het invullen van de gegevens)

Nadat de gegevens zijn ingevuld en het bestand is toegevoegd klik je op de knop opslaan. Het document is nu toegevoegd aan het dossier, en daarmee inzichtelijk geworden voor alle flexkrachten;

Dit document moet worden ingevuld door de flexkracht en is daarom geschikt om generiek aan te bieden. De flexkracht kan het Word-document invullen, opslaan en uploaden in zijn eigen dossier.

Het document 'Werkgeversverklaring avondklok' toevoegen in het dossier van de flexkracht

De eerste stap is een dossieritemtype aanmaken, indien gewenst is dat er een apart dossieritem komt voor deze documenten. Meer over een nieuw dossieritemtype aanmaken kun je hier lezen: Opties voor dossieritemtypes

Stap 1: Start > Flexkrachten en open de inlener, bemiddelaar of flexkracht.

Stap 2: Ga rechtsboven via Overig naar Document toevoegen.

Stap 3: Je ziet onderstaand scherm om een document toe te voegen.

Stap 4: Geef het document een omschrijving en selecteer het documenttype. Staat het documenttype niet in de lijst? Lees dan voor meer informatie Opties voor dossieritemtypes

Stap 5: Kies het bestand door op Upload te klikken. Selecteer het bestand en klik op Open

Stap 6: Klik op Opslaan, zodat het document wordt toegevoegd aan het dossier van de flexkracht of inlener. Je krijgt onderstaande melding te zien.