Hoe kan ik een urenbriefje corrigeren en opnieuw goedkeuren? Hoe kan ik een urenbriefje corrigeren en opnieuw goedkeuren?

Hoe kan ik een urenbriefje corrigeren en opnieuw goedkeuren?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Je wilt in e-UUR een urenbriefje corrigeren? Dat kan! Je hebt hier wel rechten voor nodig. De rol die deze rechten geeft is Beheerder e-UUR urenregistratie. Ga om dit te controleren en/of aan te passen naar Start > Gebruikersbeheer > Gebruikers. Klik op de betreffende gebruiker en controleer onder Rollen of hij de rol Beheerder e-UUR urenregistratie heeft. Zie voor meer informatie over de rollen het artikel Gebruikersbeheer (leverancier).

In het artikel Corrigeren kun je lezen hoe je kunt instellen dat de leverancier en/of de inlener en/of de bemiddelaar urenbriefjes kan corrigeren.

Let op: afhankelijk van de backoffice kun je correcties exporteren. Neem contact op met Akyla om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Stap 1: Vind het urenbriefje waar je een correctie op wilt maken en open deze onder Start > Urenbriefjes > Urenbriefjes (enkel) of Start > Urenbriefjes >Urenbriefjes (gegroepeerd).

Stap 2: Zet een vinkje voor het urenbriefje dat je wilt corrigeren bij gegroepeerde urenbriefjes. Klik in het urenbriefje op Corrigeren (als leverancier accordeert) of Klaarzetten voor correctie.

De status van het urenbriefje is nu gewijzigd naar Corrigerend.  De wijziging van uren kan alleen door de accordeerder worden gedaan.

Bij een gegroepeerd urenbriefje, wordt het urenbriefje nu gesplitst in aparte urenbriefjes. Het urenbriefje met de status Corrigerend kan nu worden aangepast.

Stap 3: Neem via de helpdesk de accordeerder over of informeer de inlener om de correctie te maken en de vervolgstappen uit te voeren.

Stap 4: Open vanuit de stream of het actieoverzicht het urenbriefje met de status Corrigerend.

Stap 5: Pas de uren en/of onkosten aan en klik vervolgens op Corrigeren.

Let op: de laatste stap, Corrigeren, is altijd nodig, anders krijgt het urenbriefje na correctie niet de status Goedgekeurd

De gegroepeerde urenbriefjes worden nu weer samengevoegd. Bij Opmerking kun je lezen wat er is gewijzigd aan het urenbriefje.