CMS contentwizard CMS contentwizard

CMS contentwizard

Marel Maathuis Marel Maathuis

Met de CMS contentwizard kun je gemakkelijk CMS pagina's, boeken, timers, polls en externe linke toevoegen in e-UUR. Met de contentwizard maak je niet alleen gemakkelijk een CMS pagina, boek, timer of poll aan, je kunt deze ook direct aan een tegel toevoegen en publiceren. Op deze manier hoef je niet apart het item aan te maken en vervolgens de tegel apart in te stellen.

Wil je wel apart items aanmaken en later aan een tegel koppelen? Lees in de map CMS elementen hoe je dit per item kunt doen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld.

• Contentselectie
  • CMS pagina
  • CMS Boek
  • CMS timer
  • CMS poll
  • Externe link
  • Stap 3 Publicatie instellingen
    • Vertalingen toevoegen
    • Tegels op het dashboard

Contentselectie

Ga naar Start > CMS > Contentwizard om de wizard te openen. Selecteer hier een Contenttype.

Hieronder worden de verschillende contenttypes apart behandeld. Voor elk contenttype is stap 3 van de wizard hetzelfde. Deze wordt aan het einde van dit artikel behandeld.

CMS pagina

Selecteer CMS pagina bij Contentype, vul een Naam in, selecteer een CMS pagina template en klik op Start wizard. Je kunt nu in Stap 1 Contenttype nog een Beschrijving invullen en de Taal selecteren.

Klik daarna op Stap 2 Opmaken content. Je kunt hier de CMS pagina opmaken. Door op de Toon CMS-pagina knop te klikken, krijg je een voorbeeld van jouw pagina.

Ga daarna naar Stap 3 Publicatie instellingen. Hier kun je bij pagina's kiezen of je de pagina direct wilt Publiceren en/of Koppelen met een tegel.

CMS boek

Selecteer CMS boek bij Contentype, vul een Naam in en klik op Start wizard. Je kunt nu in Stap 1 Contenttype nog een beschrijving invullen, net als bij pagina's.

Klik daarna op Stap 2 Opmaken content. Hier kun je de pagina's voor het boek toevoegen en kiezen of je een Gerelateerde pagina's blok in dit boek wilt en/of een Vorige/volgende knop. Eventueel kun je ook een nieuwe CMS pagina maken door op de knop Voeg CMS pagina toe te klikken.

Ga daarna naar Stap 3 Publicatie instellingen. Hier kun je bij boeken kiezen of je de pagina direct wilt Publiceren.

CMS timer

Selecteer CMS timer bij Contentype, vul een Naam in en klik op Start wizard. Je kunt nu in Stap 1 Contenttype nog een Beschrijving invullen en de Taal selecteren. Vul ook een Titel en Subtitel in voor op de tegel.

Klik daarna op Stap 2 Opmaken content. Je kunt hier de data en tijden invullen voor de timer.

Ga daarna naar Stap 3 Publicatie instellingen.

CMS poll

Selecteer CMS poll bij Contentype, vul een Naam in en klik op Start wizard. Je kunt nu in Stap 1 Contenttype nog een beschrijving invullen en de Taal selecteren. Dit is gelijk aan de CMS timer.

Klik daarna op Stap 2 Opmaken content. Je kunt hier de Vraag, Subvraag en Antwoordopties invullen.

Ga daarna naar Stap 3 Publicatie instellingen.

Externe link

Selecteer Externe link bij Contentype en klik op Start wizard. Dit is nu Stap 1 Contenttype.

Je kunt nu in Stap 2 Opmaken content een Externe URL invullen en aangeven of je wilt dat die link in en nieuw venster opent.

Ga daarna naar Stap 3 Publicatie instellingen.

Stap 3 Publicatie instellingen

Klik op Stap 3 Publicatie instellingen. Hier kun je de gegevens voor de tegel invullen. De tegel wordt direct gepubliceerd. Dit kun je hier niet wijzigen. In het artikel Zelf tegels voor het dashboard instellen vind je informatie over de verschillende opties voor het toevoegen van een aangemaakte tegel.

Selecteer een doelgroep onder Doelgroepen en klik eventueel op Regel toevoegen om meerdere doelgroepen toe te voegen. Meer informatie over doelgroepen vind  je in het artikel Doelgroepenbeheer.

Hierbij is het nog mogelijk om de oude groepen te gebruiken. In het artikel Groepenbeheer kun je meer informatie lezen over het gebruik van deze groepen.

Let op: het is niet mogelijk op Doelgroepen en de verouderde groepen tegelijk te gebruiken. Je krijgt dan een melding dat je de pagina niet kunt opslaan.

Vul de Tegelgegevens verder in.

Vul eventueel Condities en een Bijlage voor de tegel in en selecteer bij Dashboardkoppeling voor welke dashboard de tegel met link zichtbaar moet zijn.

Klik daarna op Opslaan. Je krijgt een Bevestiging met de vraag of je alle stappen hebt gehad.

Klik op Ja om de wizard af te sluiten of op Nee als je nog aanpassingen wilt doen.

Vertalingen toevoegen

Nadat je op Ja hebt geklikt, krijg je de mogelijkheid om een vertaling toe te voegen. Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar als er meerdere talen zijn ingesteld in de e-UUR omgeving.

Als er twee talen zijn ingesteld, dan krijg je onderstaande melding voor de taal die je nog niet hebt ingesteld. Kun je meerdere talen toevoegen, dan kun je een taal selecteren om toe te voegen. Klik op Toevoegen om een vertaling toe te voegen.

Je krijgt nu de opgemaakte hoofdpagina die je kunt vertalen. Bovenin zie je door het vlaggetje de taal van de pagina. Vul de vertaalde tekst in en klik op Opslaan. Er is nu ook een vertaling toegevoegd.

Let op: heb je niet alles ingevuld, dan krijg je onderstaande bevestiging.

Klik op Ja om de wizard af te sluiten.

Tegels op het dashboard

Ga naar Start > Dashboard > Aangemaakte tegels. Je ziet dat in dit voorbeeld de nieuwe externe link hier is toegevoegd. Dit is afhankelijk van het gekozen contenttype.

Bij Start > Dashboard > Tegels op Dashboards (tegels voor de flexkracht of inlener) of Start > Dashboard > Badge-rechten (tegels voor de bemiddelaar) kun je zien dat de tegel is toegevoegd en gepubliceerd is voor het geselecteerde dashboard.